Ghid complet pentru realizarea unor produse mai sănătoase care vând

2 ian. 2023

Corporație
Nutriție
Blog
Opinii ale consumatorilor
Servicii

Produse mai sănătoase, clienți mai fericiți, vânzări mai mari  

Produsele sănătoase sunt bune nu doar pentru starea de bine, ci și pentru afacere. Ultimele perspective ale consumatorilor din programul nostru Taste Tomorrow arată că alternativele mai sănătoase sunt la mare căutare printre consumatori. Citiți articolul până la final ca să aflați de ce ar trebui să dezvoltați produse mai sănătoase și cum vă poate ajuta Puratos să faceți asta.

De ce este atât de importantă lansarea produselor sănătoase

Să facem produsele cât mai hrănitoare posibil este responsabilitatea noastră față de consumatori

În primul rând, avem responsabilitatea față de sănătatea clienților noștri. Regimul alimentar este unicul și cel mai mare factor care afectează sănătatea oamenilor, însemnând că noi, producătorii de produse alimentare, jucăm un rol semnificativ pentru sănătatea și starea de bine a oamenilor.

Iată de ce, încă de la început Sănătatea și Starea de Bine au fost în inima acțiunilor de cercetare și dezvoltare a Puratos. Scopul nostru este să oferim cele mai sănătoase produse din punct de vedere nutrițional, fără a face compromisuri pentru gust, textură, calitate sau siguranță.

Vezi aici angajamentul nostru pentru o sănătate mai bună și ceea ce facem ca să creăm cele mai nutritive produse posibil.

Consumatorii își doresc opțiuni mai sănătoase

În afară de responsabilitatea noastră pentru sănătatea consumatorilor,  cel mai convingător motiv să dezvoltăm alternative mai sănătoase este interesul consumatorilor pentru ele. Programul nostru în derulare Taste Tomorrow ne arată că 1 din 2 consumatori (58%) sunt în căutare de alternative care susțin sănătatea. Este o statistică uluitoare! 

Cercetarea noastră de asemenea ne-a arătat că 60% din consumatori preferă să nu facă compromisuri la gust atunci când sunt în căutare de alternative mai sănătoase și vor consuma mai puțin sau vor opta pentru porții mai mici, dar mai sănătoase. 

Aici putem vedea imediat două căi pentru crearea unor alternative mai sănătoase pe care consumatorii le vor cumpăra – porții mai mici care constituie o alegere mai sănătoasă și crearea de produse care susțin sănătatea holistică a consumatorilor.

Descoperiți mai departe cinci moduri prin care se pot crea aceste tipuri de produse.

5 modalități de dezvoltare a produselor mai sănătoase

1. Eliminați sau reduceți grăsimile

Cantitățile mari de grăsimi saturate pot duce la creșterea colesterolului, iar acesta poate cauza diferite probleme de sănătate. Reducerea grăsimilor saturate, acolo unde este posibil, este un beneficiu imens pentru sănătatea consumatorilor. Noi avem mai multe produse care pot ajuta la reducerea cantității de grăsimi saturate în aplicațiile de brutărie și patiserie.

Conținutul de grăsimi în produsele de brutărie și patiserie, cum ar fi chiflele, brioșele, rulourile cu lapte, poate fi redus cu până la 75% cu mixul nostru pentru brutărie, Easy Cozonac Delight.

Pentru patisieri și cofetari, avem Passionata, frișcă bătută pentru umpluturi și decorare și care este cu mai puține grăsimi decât o frișcă obișnuită.

2. Reduceți zahărul

Al doilea nutrient pe care mulți oameni din întreaga lume au tendința de a-l consuma în exces este zahărul. Știm că zahărul în cantități mari este dăunător pentru sănătate, dar fiind un ingredient fundamental în cofetărie , este greu de evitat. Să producem ciocolată, cacao pentru patiserie, umpluturi pe bază de nuci, frișcă pentru decorare, umpluturi de fructe, glazură de ciocolată pentru acoperire, creme pentru biscuiți care au conținut redus de zahăr au fost o provocare majoră în trecut, însă nu și acum! Am deslușit misterul de a face aceste produse cu conținut redus de zahăr sau complet fără zahăr.

De exemplu, gama noastră de ciocolată fără zahar are valoare nutrițională superioară, cu reducerea aportului total de calorii între 10% și 15%; disponibil în ciocolată neagră, cu lapte și albă.

Cel mai vândut produs Puratos  Belcolade Selection Noir cu 55% cacao are cu 30% mai puțin zahăr și nu este necesară adaptarea procesului sau a rețetei, fiind incredibil de simplu de folosit.

3. Folosiți maia ca să oferiți un gust mai bun și beneficii pentru sănătate

Creșterea popularității maielei continuă și multe brand-uri creează produse inovatoare folosind maia. De la muffins până la pizza și tortillas, brandurile valorifică această tendință puternică de consum. 

Programul nostru de cercetare Taste Tomorrow ne arată că principalul motor pentru popularitatea maielei este gustul superior, dar poate că un beneficiu mai puțin știut este că maiaua poate fi o alternativă mult mai sănătoasă. Pâinea cu maia fermentată poate fi mai ușor de digerat iar folosirea boabelor încolțite cu maia conțin vitaminele C și D. 

Călătoria maielei noastre 

Noi știm unul sau două lucruri despre maia din experiența de 25 de ani în dezvoltarea expertizei noastre despre fermentarea naturală și cultura brutăriei din toată lumea. În 2013 am deschis unica Bibliotecă de Maiele care găzduiește cea mai extinsă colecție de maiele din lume. 

Cercetăm și conservăm moștenirea pâinii în această Bibliotecă de Maiele și reintroducem această tradiție de coacere a pâinilor cu maia cu propria noastră gamă de ingrediente O-tentic și Sapore.

4. Fiți prietenoși cu sistemul digestiv

Se acordă din ce în ce mai multă atenție sănătății sistemului digestiv care de fapt influențează sănătatea întregului organism. Cercetarea noastră Taste Tomorrow indică faptul că această legătură între sănătatea intestinală și sănătatea generală este bine stabilită în mintea consumatorilor. Am descoperit că 72% dintre consumatorii globali sunt interesați de produsele alimentare care le îmbunătățesc sănătatea sistemului digestiv , în timp ce 78% sunt de acord că îmbunătățirea sănătății intestinale are un impact pozitiv asupra sistemului lor imunitar.

Produsele din gama noastră pentru Starea de Bine conțin toate compuși care promovează sănătatea intestinală, cum ar fi anumite tipuri de fibre, ajutându-vă să câștigați  atenția consumatorilor pasionați de sănătate cu afirmații mai puternice privind sănătatea intestinală pentru produsele dumneavoastră.

Profitați la maxim de “ingredientele puternice”

În ochii consumatorilor, ingredientele precum, fibrele, fructele, cerealele și semințele îmbunătățesc profilul nutrițional al pâinii, produselor de patiserie și ciocolaterie. Incorporarea acestor ingrediente este un mod deosebit de a oferi mai multă aromă și produse cu beneficii pentru sănătate.

Datele programului Taste Tomorrow  au arătat că 73% din consumatori consideră cerealele integrale ca pe un plus sănătos și gustos. Softgrain, germenii noștri, cerealele integrale, semințele infuzate cu maia, vă permit să realizați cele mai sănătoase produse. 

64% din consumatori cred că mâncarea cu umpluturi de fructe este sănătoasă. Topfil, umpluturile noastre de fructe, conțin 90% fructe, fără arome artificiale sau coloranți. Folosind acest produs în foietajul danez, este un mod minunat de a oferi consumatorilor produse pe care le privesc drept alternative mai sănătoase.

Vreți să aflați mai multe despre angajamentul nostru de a crea produse sănătoase?

Explorați cele zece elemente de bază care compun angajamentul nostru în materie de sănătate și bunăstare, precum și obiectivele noastre pe termen lung și performanța noastră în materie de sănătate și bunăstare din ultimii câțiva ani.

Vă interesează produse cu eticheta (mai) curată, organice, fără gluten, pe bază de plante sau alte ingrediente asociate cu sănătatea și bunăstarea?