Despre consumator

city-snacking Puratos inovează în mod constant, cu scopul exclusiv de a vă ajuta să vă dezvoltaţi afacerea. Chiar dacă tehnologia joacă un rol esenţial în dezvoltarea produselor dumneavoastră, inovaţia începe întotdeauna de la pasiunea noastră pentru consumator. Sondaje locale şi internaţionale, cercetare a comportamentului cumpărătorilor, analiză senzorială... Ne-am creat propriul set de instrumente care ne ajută să monitorizăm îndeaproape modul în care consumatorii îşi fac alegerile. Dumneavoastră, în postura de client al nostru, puteţi beneficia de o combinaţie unică de informaţii despre consumator, relevante pentru achiziţiile acestuia.
În contextul fluctuaţiilor economie mondiale, există cîteva tendinţe esenţiale care influenţează foarte mult industria alimentară, cum ar fi nutriţia şi sănătatea, confortul, plăcerea şi gustul.

Sănătatea aparatului digestiv

Tendinţă: Atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor, problemele de sănătate ale sistemului digestiv reprezintă o grijă constantă. În general, lumea ştie că alimentaţia poate ajuta la depăşirea acestui gen de probleme, în principal mulţumită eforturilor sectorului de lactate, eforturi de comunicare în ceea ce priveşte probioticele, microorganisme vii care sunt adăugate în alimente şi care ajuta digestia. În lumea patiseriei şi a produselor de panificaţie, fibrele sunt de obicei adăugate pentru a ajuta la păstrarea sănătăţii aparatului digestiv. 

Soluţie: Puratos şi Fugeia au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unor tipuri noi de pâine, cu beneficii pentru o sănătatea digestivă. Prebioticele sunt folosite ca o alternativă mai bună decât probioticele, intrucât nu sunt afectate de procesul de coacere şi nu au nevoie de condiţii specifice de depozitare. Prebioticele sunt ingrediente pentru alimentele care fermentează şi hrănesc probioticele aflate deja în sistemul digestiv.

Conținut scăzut de grăsimi

Tendinţă: În special în domeniul panificaţiei, reducerea consumului de sodiu ar putea avea efecte benefice asupra sănătăţii publice, având în vedere faptul că până la 38% din porţia zilnică se obţine din astfel de produse. În afară de legislaţia europeană care impune reducerea sodiului cu 16% din toate categoriile de produse alimentare, o propunere foarte relevantă în Europa va viza produsele de panificaţie şi patiserie cu conţinut scăzut de sodiu. Probabil, şi alte zone ale lumii vor urma această tendinţă. 

Soluţie: Puratos a lansat Puraslim, o alternativă la produsele tradiționale, ce permite o reducere a conținutului de grăsimi în pâini și prăjituri.

Conținut redus de sare

Tendinţă: În special în domeniul panificaţiei, reducerea consumului de sodiu ar putea avea efecte benefice asupra sănătăţii publice, având în vedere faptul că până la 38% din porţia zilnică se obţine din astfel de produse. În afară de legislaţia europeană care impune reducerea sodiului cu 16% din toate categoriile de produse alimentare, o propunere foarte relevantă în Europa va viza produsele de panificaţie şi patiserie cu conţinut scăzut de sodiu. Probabil, şi alte zone ale lumii vor urma această tendinţă. 

Soluţie: Ca parte a gamei noastre Sapore, am lansat Nabucco: o maia naturală care intensifică gustul de sare, permiţând reducerea conţinutului de sare.

Simplitate

Tendinţă: Tendinţa de „simplificare” duce la un interes reînnoit pentru ingredientele autentice, în produse care sunt esenţialmente sănătoase. E adevărat că cei mai mulţi consumatori au devenit sceptici referitor la produsele alimentare care pretind că aduc beneficii imediate pentru sănătate. Alimentele care sunt cunoscute ca aducând beneficii, precum pâinea, fructele, legumele şi laptele, vor juca un rol mult mai important în domeniul „sănătăţii”. 

Soluţie: Puratos are o gamă din ce în ce mai largă de produse care răspund acestei tendinţe.

Ambalare individuală

Tendinţă: Înainte de a fi sigilate într-un ambalaj de dimensiuni mai mari, din ce în ce mai multe produse sunt ambalate individual pentru a fi utilizate cu mai multă uşurinţă şi pentru a putea fi consumate din mers. Această tendinţă îmbunătăţeşte oferta de gustări ce pot fi consumate din mers. 

Soluţie: Puratos îşi poate ajuta clienţii să creeze produse convenabile, porţionate individual. De asemenea, avem multe soluţii pentru a păstra produsele proaspete cât mai mult timp.

Produse premium și autentice

Tendinţă: Produsele alimentare premium devin din ce în ce mai importante, întrucât clienţii devin mai indulgenţi. Edificator pentru această tendinţă este interesul în creştere pentru ingrediente fabricate local, combinat cu disponibilitatea de a plăti mai mult pentru alimentele produse din surse locale. 

Soluţie: Gama Belcolade include cele mai delicioase sortimente de ciocolată de origine şi ciocolată organică/bio, fiecare sortiment având un gust specific şi complet unic.

Gust

Tendinţă: Gustul, împreună cu textura şi aroma, rămân cele mai importante elemente după care se ghidează inovarea în domeniul produselor alimentare. Peste 90% din consumatori consideră că gustul este criteriul cel mai important care îi determină să cumpere din nou un produs alimentar. 

Soluţie: Puratos a dezvoltat o gamă de maiele cu origini din toată lumea, fiecare dintre acestea reflectând tendinţele, gusturile şi tradiţiile locului din care provin.

Articole asociate