Pentru a realiza produse alimentare de înaltă calitate, trebuie să avem acces permanent la ingrediente numeroase și diferite din toată lumea. De asemenea, suntem conștienți că cererea de ingrediente de bază poate pune o presiune uriașă pe ecosistemele naturale și poate afecta dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale. De aceea, suntem dedicați aprovizionării din surse responsabile.

Aprovizionare responsabilă

La Puratos, știm că aprovizionarea responsabilă este cheia comerțului etic și că este justificată îngrijorarea consumatorilor referitor la proveniența alimentelor, la modul în care sunt produse și furnizate acestea. De aceea, ne asigurăm că păstrăm relații de colaborare și un dialog deschis cu persoanele implicate în lanțul nostru de aprovizionare.

Obiectivele noastre

În calitate de companie care încearcă să se aprovizioneze responsabil în permanență, avem două obiective principale:

  • Să favorizăm materiile prime, ambalajele, echipamentele și serviciile ecologice care aduc beneficii societății și sunt cele mai avantajoase din perspectiva costurilor raportate la durata lor de viață; 
  • Să favorizăm furnizorii care ne împărtășesc viziunea asupra sustenabilității și care depun eforturi pentru a menține un lanț de aprovizionare mai sustenabil;

Cacao-Trace

Cacao-Trace  este programul de sustenabilitate a Puratos dedicat culturilor de cacao, și care își propune prin colaborarea directă cu fermierii să asigure sustenabilitatea pe termen lung a producției de cacao. Programul beneficiază de propriul proces de certificare și este auditat anual de o terță parte independentă. În prezent, programul se derulează în Vietnam și pe Coasta de Fildeș, iar în curând va ajunge în mai multe țări din Africa de Vest și Asia de Sud-Est.

SEDEX

Puratos face parte din  SEDEX, Schimbul etic de date între furnizori, un ONG dedicat responsabilizării și creșterii nivelului etic al lanțurilor de aprovizionare globale.

RSPO

Puratos este membră a  Mesei rotunde pentru sustenabilitatea uleiului de palmier (Roundtable for Sustainable Palm Oil) ).(RSPO), singurul sistem global pentru certificarea sustenabilității uleiului de palmier. În prezent, avem 20 de centre certificate RSPO în Europa, SUA și Australia și intenționăm să creștem numărul acestora în viitorul apropiat.