Cacao-Trace este programul de sustenabilitate a Puratos, dedicate culturilor de cacao. Programul urmărește două obiective: încurajarea fermierilor în cultivarea boabelor de cacao de cea mai înaltă calitate și asigurarea mediului atractiv devzoltării afacerilor de success pentru viitoarele generații.

Cacao-Trace

Programul beneficiază de propriul proces de certificare și este auditat anual de o terță parte independentă. În prezent, programul se derulează în Vietnam și pe Coasta de Fildeș, iar în curând va ajunge în mai multe țări din Africa de Vest și Asia de Sud-Est.

Autorizarea fermierilor prin proces educațional

Instruirea și trainingurile reprezintă factorii primordiali în realizarea proiectului Cacao-Trace. Asistența tehnică și instruirea, oferite în ferme și în centrele post-recoltare Cacao-Trace, ajută fermierii de cacao să își crească atât randamentul, cât și calitatea boabelor de cacao. În proiectul Cacao-Trace, oferirea suportului și desfășurarea activității comune, alături de fermieri, ajută atât la perfecționarea abilităților de gestionare al plantațiilor, cât și la utilizarea corectă al tehnicilor și metodelor de protecție al mediului, adăugând încredere și autonomie acestora.

Adăugăm calitate boabelor de cacao prin formula sustenabilității

Similar ca și alte programe de sustinabilitate, Cacao-Trace participă la un lanț de aprovizionare sigur, utilizînd cele mai bune practici de îngrijirea a mediului, economic benefice și abordări, în care accentul se pune pe valoarea omului. Pe lângă toate acestea, programul Cacao-Trace reprezintă un brand de calitate superioară. Echipa Cacao-Trace lucrează alături de fermieri, monitorizează procesele esențiale de fermentare și uscare al boabelor de cacao pentru asigurarea acestora cel mai înal nivel de calitate. Suportul acordat ajută fermierii să focuseze atenția în dedicarea a mai mult timp pentru îngirjirea plantațiilor, îmbunătățirea condițiilor de lucru, creșterea productivității și calității acestora. Colaborarea fructuoasă are la bază raportul Câștigător-Câștigător. Ca rezultat al acestei colaborări fermierii plantațiilor obțin rezultate mai bune, în timp ce producătorii de ciocolată sunt asigurați de calitatea superioară al boabelor de cacao, din care urmează a fi produsă cea mai excepțională ciocolată.

Ciocolată cu adevărat delicioasă de la experții fermentației

În termeni de aromă și gust, ciocolata Cacao-Trace oferă mult mai mult față de alte produse de ciocolată realizate din surse sustenabile. Acest lucru se datorează eforturilor intense depuse pentru a controla procesul post-recoltare, dar și urmărirea îndeaproape a altor factori, precum solul, climatul și varietatea soiurilor. Ca și în cazul vinului, fermentația este o etapă esențială în dezvoltarea și potențarea aromei din fiecare boabă de cacao. Stăpânirea acestui proces fermentativ rezultă în selectarea foarte riguroasă a boabelor de cacao ce vor deveni ulterior ciocolată Cacao-Trace.

Un bonus suplimentar la achiziția de ciocolată Cacao-Trace

Când cumpărați produse de ciocolată Cacao-Trace, sprijiniți aprovizionarea cu ciocolată pe termen lung, ajutând în mod direct la reducerea nivelului de sărăcie al fermierilor de cacao. Pentru fiecare kilogram de ciocolată cumpărat, programul Cacao-Trace plătește un „bonus al ciocolatei” de 0,10 euro înapoi fermierilor. Această schemă de plată, simplă și transparentă, este unică, întrucât 100% din Bonusul Ciocolatei ajunge la fermieri prin intermediul Fundației „Next Generation Cacao”. Bonusul Ciocolatei creează o relație benefică reciprocă pe întregul lanț de aprovizionare, de la fermierul care cultivă boabele de cacao la producătorul și distribuitorul de ciocolată și, mai departe, până la iubitorii de ciocolată din întreaga lume.

Încredere transmisă prin transparența și trasabilitatea lanțului de aprovizionare

Achiziționând ciocolată Cacao-Trace, contribuiți la îmbunătățirea vieții fermierilor de cacao și a familiilor lor. Separarea controlată a boabelor de cacao Cacao-Trace de alte boabe de cacao pe întregul lanț de aprovizionare - de la recoltare până la prelucrare - garantează trasabilitatea fizică a boabelor Cacao-Trace. Iubitorii și producătorii de ciocolată pot fi siguri că fiecare livrare de boabe de cacao Cacao-Trace este validată și înregistrată.