Choux cu zmeură

Ecler: un desert sofisticat pentru a sărbători ziua femeilor din întreaga lume

COMPOZIŢIE ȘI DECOR:

  1. Aluat de choux
  2. Craquelin
  3. Crema cu zmeură (25 g)

Când choux-urile s-au răcit, poșăm crema și le lăsăm la rece. 

Obținem 60 de bucăți.

Aluatul
Într-un vas se amestecă apa, laptele, untul, sarea și zahărul. Se pun la foc mediu și se aduce până la fierbere. Adăugăm toată făina și amestecăm intens (2 min), la foc mediu. Luăm de pe foc, transferăm în bolul mixerului, mixăm la viteză mică, introducem treptat oul. Aluatul se transferă într-un vas și se lasă la rece 12 h. Pe un covoraș perforat, posăm(d=3 cm) choux-urile.

Craquelin
Mixăm toate ingredientele în cuva mixerului cu paleta, întindem între 2 foi de pergament (grosimea=1mm). Lăsăm la rece. Decupăm cercuri (d=3,5 cm). Aşezăm pe choux și coacem la temperatura 160°C, 15 min, cu ventilația închisă, apoi 20-25 min cu ventilația deschisă.

Crema cu zmeură
Unim pectina cu zahărul într-un vas curat și uscat. Încălzim Starfruit raspberry , adăugăm pectina+zahărul sub formă de ploiță, amestecăm bine și fierbem timp de 1-2 min. Turnăm peste Festippak şi mascarpone, procesăm cu blenderul, până obținem o textură omogenă, lăsăm la rece crema.

Sărbătorim ziua femeilor cu deserturi deosebite

Autor: Puratos Moldova

Fă un spectacol din vitrina ta cu dulciuri aducând în centrul atenției cele mai apreciate deserturi din întreaga lume.