Etichetă (mai) curată

Consumatorii doresc să știe ce conțin alimentele pe care le cumpără. De aceea, sunt din ce în ce mai atenți la eticheta produselor. Aceștia preferă etichete scurte, clare, curate care să cuprindă în principal ingrediente naturale și denumiri de ingrediente pe care le cunosc sau le înțeleg.

Eticheta (mai) curată

Eticheta curată este un concept larg acceptat și utilizat în industrie, însă acesta nu are o definiție reglementată oficial. Adesea, noțiunea de ”etichetă (mai) curată” se rezumă la eliminarea sau reducerea anumitor ingrediente (de ex. fără aditivi, fără conservanți, fără coloranți artificiali, fără arome artificiale,...).

Există totuși un acord comun asupra faptului că un produs cu etichetă curată trebuie să cuprindă o listă scurtă și clară de ingrediente „cunoscute”. Opinia publică cu privire la acest subiect se află într-o evoluție continuă și diferă semnificativ de la o regiune la alta și chiar de la o țară la alta. În plus, eticheta curată este o țintă mobilă. De aceea, la Puratos considerăm că este mai adecvat termenul de „etichetă (mai) curată” deoarece sugerează mult mai clar faptul că acesta este un proces în derulare și nu unul finit.

Sinergiile între ingrediente

Avem expertiză de 100 de ani în ceea ce privește ingredientele de brutărie, patiserie și ciocolată. Deoarece cunoaștem bine interacțiunile dintre toate ingredientele, reușim adesea să creăm produse cu liste de ingrediente mai scurte și mai clare pentru produsul finit. Să luăm exemplul unei brioșe umplute. Oferim toate ingredientele necesare realizării produsului finit: baza, umplutura și elementele de decor. Prin înțelegerea sinergiei dintre diferitele componente, garantăm că putem reduce numărul total de ingrediente menționate pe etichetă.

"Mai curat" pe cât de mult posibil

Puratos are o tradiție extinsă de a dezvolta produse al căror succes este consacrat deja de câteva decenii. Unul dintre acestea este S500, cunoscut ca fiind cel mai bun ameliorator pentru pâine. Pentru aceste produse, oferim atât gama noastră standard precum și alternative cu etichetă (mai) curată. Însă, fiecare produs nou este dezvoltat având la bază principiul etichetei mai curate încă de la fazele inițiale.

Află mai multe

Vreți să aflați mai multe despre ”Etichetele (mai) curate” disponibile pentru țara noastră?