Nimeni nu poate ignora nevoia urgentă de a reduce amprenta globală asupra mediului. Schimbările climatice, producția intensivă de alimente, emisiile nocive sunt doar câteva dintre numeroasele provocări care trebuie abordate. Conștientizarea crește și în cadrul companiei noastre, în rândul clienților și al consumatorilor.

Acesta este motivul pentru care Puratos a demarat ambițiosul program „Misiune pe Marte", în care ne imaginăm că viitorii coloniști de pe Marte vor avea acces la produse de panificație sănătoase și nutritive. Acesta presupune înființarea unui program de cercetare de ultimă generație și a unui centru FoodTech, PuraDome, folosind cele mai dure condiții de pe planeta Marte ca sursă de inspirație extraordinară.

Credem că descoperirile noastre din timpul acestui experiment vor duce la aplicații uimitoare și inovatoare și ne vor ajuta să continuăm să oferim în viitor alimente sănătoase, nutritive și gustoase pentru viața de pe Pământ. Prin intermediul științei disruptive și al noilor tehnologii, ne vom ajuta clienții să își dezvolte afacerile într-un mod mai sustenabil, având un impact pozitiv global asupra întregului lanț de producție a pâinii, prăjiturilor și ciocolatei.

Aducerea beneficiilor pe pământ

Cultivați grâu cu mai puțină apă

 
În condițiile în care ploile sunt mai puține și seceta mai accentuată, utilizarea apei este sub presiune. Cu ajutorul sistemului nostru închis ermetic și al agriculturii verticale, credem că vom putea cultiva grâu cu doar o fracțiune din apa necesară de obicei. Această tehnologie ar putea fi utilizată și în zonele dens populate ale Pământului, unde terenurile agricole nu sunt întotdeauna disponibile, sau în regiuni cu temperaturi extreme.
Grâu

10x mai eficient

Utilizarea redusă a azotului și a îngrășămintelor

 
În prezent, fermierii aplică nutrienți pe câmpurile lor sub formă de îngrășăminte, care furnizează culturilor azotul și fosforul de care au nevoie. Cu toate acestea, atunci când azotul și fosforul nu sunt utilizate pe deplin de plantele în creștere, acestea pot fi pierdute de pe câmpuri și pot avea un impact negativ asupra calității aerului și a apei. Credem că putem fi de 10 ori mai eficienți și putem reduce utilizarea azotului și a altor îngrășăminte.

5-6x în același loc

Timpi de recoltare mai rapizi și randament mai mare

 
În SpaceBakery vom putea studia și optimiza condițiile de creștere a plantelor. Acest lucru ar putea duce la o recoltă mai rapidă, un randament mai mare și o cultură mai calitativă, cu o utilizare mai eficientă a nutrienților și fără pierderi din cauza insectelor sau a agenților patogeni ai plantelor.

Polenizarea prin intermediul nano-dronelor

 
Grâul se reproduce doar cu ajutorul vântului, ceea ce este ușor de simulat într-un mediu închis. Însă lungimea de undă a luminii din containere face imposibilă pentru albine să vadă culorile și să găsească polenul în culturile înflorite. Prin urmare, vom analiza utilizarea de nano drone pentru polenizare. Sperăm cu siguranță că albinele nu vor dispărea niciodată, deoarece acest lucru ar putea însemna sfârșitul omenirii, dar poate că tehnologia nano dronelor ar putea ajuta albinele noastre să supraviețuiască în viitor.

Optimizarea utilizării energiei

 
Pentru a utiliza energia în cel mai eficient mod posibil, vom investiga potențialul de a coace pâinea prin tehnologia cu microunde și prin încălzire ohmică. Vom explora cum să reutilizăm subprodusele pe care le creăm, cum ar fi fânul, paiele și tărâțele, pentru a elimina deșeurile și a contribui la o economie circulară cu o utilizare continuă a resurselor.
drone picture of the Puratos HQ plant, Groot-Bijgaarden, 2020 headquarter head quarter belgium site production quality center

La Puratos, credem cu adevărat că parteneriatele de succes pot alimenta creșterea programului "Misiune pe Marte" și pot aduce beneficii extraordinare pe Pământ. Alăturați-vă nouă în angajamentul nostru pentru o planetă mai bună și mai sănătoasă.

Angajamentele noastre față de voi și generațiile următoare

Suntem dedicați creării unui impact pozitiv asupra societății și nu luăm această mare responsabilitate cu ușurință. Prin angajamentele noastre față de voi și față de generațiile viitoare, suntem dedicați unui model de operare holistic, unul sustenabil, respectuos și echilibrat.

O planetă mai bună

Aici, la Puratos, știm cât de important este să avem grijă de planeta noastră. Reducem, reutilizăm și reciclăm cât de mult putem și ne-am angajat să ajutăm la conservarea pădurilor și biodiversității. În plus, scopul nostru este să obținem toate ingredientele în mod responsabil, asigurând un impact minim asupra planetei Pământ.