Cacao-Trace deschide calea către un viitor cu adevărat sustenabil pentru industria de cacao

1 aug. 2023

Noutăți
Programul Cacao-Trace
Sustenabilitate
Angajamente
Despre Puratos
Blog

Programul nostru Cacao-Trace face pași importanți către un viitor sustenabil pentru sectorul de cacao. Rămânem fermi în fața angajamentului nostru, de a realiza un viitor cu adevărat sustenabil pentru producția de cacao și ne mândrim cu atingerea obiectivelor noastre până în 2025.

În linie cu obiectivele noastre suntem încântați să împărtășim Raportul Fundației Next Generation Cacao 2022, care evidențiază unele dintre marile realizări pe care le-am făcut împreună cu clienții noștri și oferă informații despre modul în care vă puteți alătura inițiativei.

De la acordarea de drepturi agricultorilor arborilor de cacao la reducerea impactului asupra mediului, Cacao-Trace este lider în crearea unui lanț de cacao sustenabil. Raportul Fundației Next Generation Cacao 2022 prezintă realizările programului în domenii precum veniturile fermierilor, biodiversitatea și reducerea amprentei de carbon. În 2022, ne-am depășit obiectivul prin colectarea a 2 milioane de euro din Bonusul de ciocolată, care a fost trimis 100% către fermieri.

VENITURI MAI MARI PENTRU AGRICULTORI

Bonusul de calitate, plătit direct fermierilor în plus față de prețul de la poarta fermei, a avut un impact major care a schimbat viața celor 15 273 de familii de fermieri care fac parte din programul Cacao-Trace.

O MAI BUNĂ EDUCAȚIE ȘI SĂNĂTATE PENTRU COMUNITĂȚI

Am reușit să asigurăm o educație mai bună prin construirea a 3 săli de clasă în Davidkro și prin distribuirea a 4.500 de truse școlare copiilor. Această inițiativă face parte din strategia noastră mai amplă de combatere a exploatării prin muncă a copiilor, care constă în cinci piloni interconectați pe care îi puteți descoperi în raportul nostru. Am oferit condiții de sănătate mai bune pentru comunități prin construirea unei maternități în Nero-Brousse și a 12 noi rezervoare de apă curată. 

De asemenea, am implementat echipamente, procese și cursuri de formare pentru a sprijini fermierii în producerea de ciocolată sustenabilă și cu un gust deosebit, precum și în dezvoltarea activităților agroforestiere care aduc mai multă biodiversitate, o mai bună rezistență la schimbările climatice și noi surse de venit pentru comunități.

Aceste inițiative sunt doar câteva exemple ale modului în care ne angajăm să aducem o îmbunătățire a vieții fermierilor. Alăturați-vă nouă în asigurarea unui viitor sustenabil pentru industria de cacao. Descoperiți Raportul nostru integrat complet și acționați pentru o industrie a ciocolatei mai sustenabilă.

Comandă produsele noastre certificate CACAO-TRACE

Carat Decorcrem Dark 510 Cacao-Trace

Carat Decorcrem Dark 510 Cacao-Trace

Folosește în laborator o glazură deosebită cu un gust intens de cacao și alune de pădure

Carat Supercrem Hazelnut CT

Carat Supercrem Hazelnut CT

Cremă de alune excelentă pentru delicii de patiserie și cofetărie, certificată Cacao-Trace.

GIANDUJA LAIT 36%

Gianduja Lait 36%

Umplutură subtilă realizată cu 36% alune și ciocolată cu lapte certificată Cacao- Trace.

Belcolade Noir Cacao-Trace

Belcolade Noir Cacao-Trace

Ciocolată belgiană veritabilă neagră, sub formă de picături certificată Cacao-Trace

Pralicrac Chocolait PatisFrance

Pralicrac Chocolait PatisFrance

Umplutură subtilă și crocantă din praline de migdale și alune, bucăți din foi de napolitană și ciocolată cu lapte certificată Cacao-Trace.

Belcolade Amber Selection Cacao-Trace

Belcolade Amber Selection - Cacao Trace

Ciocolată belgiană veritabilă cu gust deosebit de caramel sărat, nuanțe cremoase de lapte fiert și vanilie, sub formă de dropsuri.