20 ian. 2025
Consumatorii de astăzi sunt din ce în ce mai preocupați de sănătate și sustenabilitate în ceea ce privește alimentația. Conform studiului nostru Taste Tomorrow, aceștia caută produse mai autentice, naturale și sănătoase, fără a face compromisuri la gust. Pentru că cerealele integrale și semințele răspund perfect acestei cereri, observăm o creștere a interesului pentru aceste ingrediente, 41% dintre consumatorii la nivel global consumând cereale integrale de mai multe ori pe săptămână!*
Cerealele integrale sunt boabe întregi, alcătuite din tărâță, germene și endosperm. Tărâța este învelișul exterior al bobului și este bogată în fibre. Germenul este embrionul care poate încolți și da naștere unei noi plante. Acesta conține vitamine, proteine, minerale și o cantitate de omega-3. Endospermul reprezintă cea mai mare parte a bobului și furnizează germenului nutrienții și energia necesară pentru creștere, deoarece conține carbohidrați, proteine și o parte din vitamine și minerale.*
Cerealele integrale au fost întotdeauna parte din alimentația noastră. Abia odată cu Revoluția Industrială și apariția noilor tehnologii de măcinare au apărut cerealele rafinate, în care bobul păstra doar endospermul. Acestea au devenit din ce în ce mai populare, deoarece permiteau obținerea unui pâini albe cu o textură mai fină și o durată de viață mai lungă, chiar dacă valoarea lor nutrițională era inferioară celei a pâinii din cereale integrale.
Astăzi, cerealele integrale revin în forță! Consumatorii sunt mai atenți la sănătate, dar nu vor să facă compromisuri în privința gustului și a plăcerii de a mânca. De asemenea, aleg opțiuni alimentare mai sustenabile și caută ingrediente benefice pentru alimentația lor. În mod firesc, se îndreaptă către cerealele integrale! Un consumator din trei verifică activ prezența cerealelor integrale în lista de ingrediente*, iar 64% dintre oameni cred că acestea fac pâinea mai gustoasă și mai sănătoasă! *
Pentru ca o pâine să fie considerată integrală, aceasta trebuie să conțină peste 30% ingrediente din cereale integrale (raportat la greutatea uscată a produsului finit) și o proporție mai mare de ingrediente integrale decât ingrediente rafinate.
Deoarece pâinea integrală conține toate componentele bobului, aceasta este considerată mai sănătoasă:
Astfel, pâinea integrală are un profil nutrițional mai bogat decât pâinea din cereale rafinate și este considerată o alegere mai sănătoasă.
Astăzi, cerealele integrale sunt peste tot. Dar cum te poți asigura că pâinile tale integrale sunt printre cele mai bune de pe piață? Alegând cele mai bune grâne și semințe, asigurându-te că sunt moi, suculente și că își dezvăluie gustul autentic, fără arome nedorite. Menținând miezul pâinii umed și proaspăt, crusta crocantă și volumul optim. Obținând aceste rezultate constant, de fiecare dată.
Pentru a te ajuta să creezi produse excepționale zi după zi, Puratos îți oferă o promisiune de necontestat: "Indiferent de soluția Puratos pe care o folosești, vei coace întotdeauna pâini integrale de top, preferate de consumatori!"