Ce măsuri am luat la Puratos pentru a preveni răspândirea virusului

Coronavirus (COVID-19) ne afectează pe toți la scară globală - vedem acest lucru în fiecare zi. La Puratos, am decis să protejăm sănătatea angajaților, a clienților, a consumatorilor și a familiilor lor și să oferim resurse pentru reziliență, sprijin și empatie în lupta împotriva acestui virus.

Alături de serviciile medicale, de industria farmaceutică, a serviciilor publice de protecție și pază, industria alimentară are o importanță strategică pe timp de criză, oriunde pe glob. Puratos furnizează ingrediente esențiale și materii prime care hrănesc milioane de oameni din toată lumea. De aceea, este primordial să acționăm responsabil și să ne asigurăm că activitatea noastră continuă.

Împreună cu echipele locale și globale care coordonează activitatea de zi cu zi, urmărim informațiile și recomandările oficiale oferite de autorități. Procedurile noastre au fost adaptate în consecință, atât la București, în țară, cât și în întreaga lume.

Măsuri de prevenție la Puratos

Prioritatea noastră este să prevenim răspândirea virusului. Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cu privire la măsurile elementare de igienă sunt valabile pentru fiecare dintre noi și includ:

 • Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun sau cu soluții pe bază de alcool.
 • Mențineți distanța de cel puțin 1 metru (3 metri) față de persoanele din jur.
 • Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile.
 • Când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini.
 • Evitați să vă strângeți mâinile.
 • Rămâneți acasă și contactați medicul dacă aveți simptome asemănătoare gripei.
  • La Puratos, avem o politică de lucru inteligentă - la care am apelat, atât cât s-a putut, și în acest context incert. Astfel, în toate unitățile noastre, am transmis instrucțiuni clare de prevenție a răspândirii virusurilor și am crescut frecvența de curățare a tuturor zonelor (birouri, suprafețe, mânerele ușilor, balustrade, etc).

Măsuri de sănătate pentru angajații noștri

Pentru a ne proteja angajații care trebuie să lucreze la fața locului, am luat toate măsurile generale de prevenție conforme cu dispozițiile autorităților competente naționale și internaționale - și, în paralel, am aplicat măsuri suplimentare de igienă și siguranță alimentară.

 • Igienizam cu alcool echipamentele comune în unitățile noastre de producție (stivuitoare, palete electrice, ...) după fiecare utilizare.
 • Angajații din unitățile noastre de producție folosesc mănuși și le schimbă după fiecare schimb sau chiar mai des.
 • Monitorizăm temperatura și starea de sănătate a angajaților din producție, la intrarea în fiecare tură de lucru - Celor care prezintă o temperatură ≥ 37,3° C sau cu simptome asemănătoare gripei sau virozei li se va interzice accesul în spațiile noastre.
 • Am restricționat accesul în unitățile noastre de producție și depozite.
 • Transportatorii sunt instruiți de la intrare să nu părăsească vehiculele, documentele fiind preluate/ predate de personalul Puratos, echipat corespunzător, cu mască și mănuși de protecție.

Mai mult decât prevenție: sprijin și empatie pentru colegii noștri din prima linie

Pentru a diminua cât mai mult riscurile și a limita contactul, toți angajații din companie care își pot îndeplini în mod adecvat slujba de acasă lucrează de acasă. Totuși, pentru că vrem să ne încurajăm colegii care în aceste zile se află în prima linie, am decis ca o echipă restrânsă din managementul Puratos România să continue să lucreze de la sediul companiei, în condiții speciale. Astfel, am anulat întâlnirile fizice cu partenerii noștri, aplicăm toate măsurile de prevenție și avem reguli stricte de monitorizare a sănătății.

 • Evităm folosirea la comun a obiectelor de birotică (cum ar fi pixurile).
 • Am restricționat accesul în zona de birouri.
 • Sănătatea noastră este monitorizată la intrarea în sediu, prin măsurarea temperaturii. Aceia dintre noi care prezintă o temperatură ≥ 37,3° C sau cu simptome asemănătoare gripei sau viroze nu mai au acces în sediu.
 • Am anulat orice eveniment local planificat în următoarele luni, precum și deplasările interne și internaționale.

Măsuri de siguranță pentru clienții și partenerii noștri de afaceri

Actuală este comunicarea la distanță, prin telefon, email sau conference call. În cazul întâlnirilor fizice, păstrați distanța de cel puțin 1 metru.

Vizitele la sediile și fabricile noastre sunt strict limitate. Luăm măsuri corespunzătoare de protecția sănătății pentru toți cei care doresc să primească accesul intra.

 • Măsurăm temperatura tuturor angajaților și vizitatorilor care doresc să intre într-una dintre încăperile noastre (birouri sau fabrică). Oricine cu ≥37,3 °C sau simptome asemănătoare gripei li se va refuza accesul.
 • Vizitatorii sunt rugați să respecte măsurile de igienă necesare, cum ar fi spălarea și dezinfectarea mâinilor.
 • Vizitatorii trebuie să semneze un act în care declară că nu sunt bolnavi și nici nu au simptome asemănătoare gripei.
 • Șoferii de camioane nu trebuie să părăsească vehiculele. Personalul Puratos va lua / aduce documente de la / la ei purtând o mască și mănuși.
 • Odată ajunși în spațiul nostru, deplasările prin interiorul încăperilor sunt limitate.

La Puratos, restricțiile de călătorie sunt în vigoare. Toate călătoriile internaționale sunt amânate, cu sopul de stopa răspândirea virusului.

La fel, am amânat toate evenimentele noastre locale și externe.

Aprovizionarea continuă cu alimente este esențială

Suntem conștienți că situația generată de COVID-19 este imprevizibilă - și acest lucru produce îngrijorări mari. Ca partener de încredere, dorim să vă asigurăm că ne adaptăm acțiunile și facem tot ce e posibil pentru a vă sprijini și, mai ales, pentru a reduce impactul pe care aceste timpuri îl pot avea asupra afacerii dumneavoastre.

De asemenea, vă vom ține la curent cu orice informație majoră care are legătură cu scenariul pandemic, în cazul în care situația o va cere. Mai mult, suntem în contact permanent cu furnizorii noștri din întreaga lume pentru a identifica, în mod proactiv, orice posibilă întârziere de livrare a materiilor prime.

În aceste momente trebuie să avem curajul și viziunea de a ne adapta la provocarile actuale - dar și controlul de a discerne din mulțimea de scenarii posibile. Pe măsură ce ieșim din această perioadă, vom continua să funcționăm folosindu-ne de lecțiile pe care le primim dintr-un mediu global în continuă schimbare.

Să privim cu toții la un viitor mai luminos, să fim solidari cu cei din jur și să avem grijă de noi.