Desert pe bază de plante: descoperă rețeta pas cu pas concepută de Michel Eyckerman și Kris De Roy

Intră într-o lume a deserturilor pe bază de plante cu Michel Eyckerman, Consilier Tehnic Belcolade, și cu Kris De Roy, Bucătar-Șef al restaurantului Hofke van Bazel, care a primit o stea Michelin și o stea verde. Folosind Belcolade Selection W. Plant-based Cacao-Trace, ei demonstrează că preparatele pe bază de plante pot fi atât responsabile, cât și delicioase.

Provocarea? Să creeze un desert pe bază de plante care să concureze cu deserturile tradiționale în privința gustului și aspectului.

Rezultatul? Lunar Tube: un desert pe bază de plante care combină notele cremoase de nucă și de vanilie ale ciocolatei Belcolade Selection W. Plant-based Cacao-Trace cu zmeură proaspătă și coajă de bergamotă, demonstrând potențialul ingredientelor vegetale.

Urmărește videoclipul nostru și pătrunde în lumea deserturilor pe bază de plante.

Rețeta: Lunar Tube

Rețeta: Lunar Tube

Explorează până la perfecțiune această rețetă inovatoare urmând instrucțiunile pas cu pas oferite de Michel Eyckerman și Kris De Roy. Să creăm magie cu ciocolată!

Deliciu pe bază de plante

Haideți să creăm un desert pe bază de plante!

Răsfață-te cu deliciile pe bază de plante, pe măsură ce tendința continuă să crească, 56% dintre consumatori exprimându-și un interes deosebit pentru opțiunile pe bază de plante, conform unui sondaj Taste Tomorrow*. Pentru cofetari, patiseri și ciocolatieri, această tendință declanșează o călătorie pentru a descoperi ingredientele perfecte pentru a crea o experiență savuroasă care să concureze cu deserturile tradiționale. Acest desert unic realizat de Michel Eyckerman, Consilier Tehnic Belcolade, și Kris De Roy, Bucătar-Chef și proprietar al restaurantului cu stele Michelin Hofke van Bazel, dovedește că este posibil.

De ce ați ales să lucrați cu o cuvertură pe bază de plante?

Michel Eyckerman: „Este un produs fascinant cu care să lucrezi. În ultima vreme, cererea privind alternativele pe bază de plante pentru ciocolată a crescut rapid. Această schimbare nu se datorează doar faptului că tot mai multe persoane adoptă un stil de viață bazat pe plante, ci și pentru că există o dorință tot mai mare de a mânca mai conștient.”

Kris De Roy: „Am observat această tendință și în restaurantul meu. De aceea, ofer întotdeauna o alternativă la mâncărurile din carne și pește. Ocazional, creez chiar și un fel de mâncare bazat exclusiv pe plante, încorporând fructe și legume din grădina mea. Este întotdeauna foarte apreciat.”

Există deja suficiente alternative pentru a face deserturi pe bază de plante?

Michel Eyckerman: „În cazul ciocolatei, Belcolade oferă acum o gamă completă de ciocolată neagră, albă sau cu lapte, pe bază de plante. Dezvoltarea unei alternative pe bază de plante la ciocolata albă prezintă provocări, dar am reușit să creăm o cuvertură care nu este doar delicioasă, ci și ușor de utilizat.”

Cu ce se poate combina cuvertura?

Michel Eyckerman: „Datorită profilului de gust bine conturat, se poate combina cu ușurință cu fructe, caramel și nuci.”

Kris De Roy: „În timpul unui brainstorming despre desertul nostru, ne-a venit ideea să adăugăm zmeură. Culoarea roșie vibrantă contrastează minunat cu albul cuverturii Belcolade, iar aromele se completează excelent între ele.”

Sunteți bucuroși de rezultat?

Kris De Roy: „Cu siguranță, se prezintă frumos și este foarte gustoasă. De asemenea, nu se observă că este pe bază de plante, ceea ce îmi place.”

Belcolade selection w. plant-based cacao-trace

Cuvertură albă cremoasă și consistentă, pe bază de plante, cu un gust delicat de nucă și vanilie, accentuat de note fine de miere. Este perfectă pentru aplicații clasice și pe bază de plante, în patiserie, cofetărie și ciocolaterie.

  • Textură cremoasă și gust echilibrat
  • Strălucire și culoare captivantă pentru creațiile tale de culoare albă
  • Sustenabil: Certificat Cacao-Trace
Belcolade selection w. plant-based cacao-trace

Ești interesat de mai multe detalii despre această rețetă sau despre echipa de consilieri tehnici Belcolade și serviciile noastre?

*Source: Innova Category Survey Chocolate 2023 / Trends survey 2023.