Amber Delight: descoperă rețeta pas cu pas concepută de Stéphane Leroux și Fatma Hussen

Vino alături de noi pentru o călătorie în tărâmul ciocolatei cu ajutorul lui Stéphane Leroux, Meilleur Ouvrier de France și Consilier Tehnic Belcolade și a studentei la cofetărie-patiserie Fatma Hussen, câștigătoare a trofeului Wanet. Împreună, ei transformă un entrement clasic într-o capodoperă culinară, explorând potențialul vast al aplicațiilor permise de ciocolata Belcolade Selection Amber Cacao-Trace.

Provocarea? Să creeze un entremet, care să combine aromele intense de cafea, caramel și portocală.

Rezultatul? Mokamba: o combinație de "Moka" și "Amber" care îmbrățișează arome vibrante de cafea, caramel și portocale. Datorită aromei echilibrate a Belcolade Selection Amber Cacao-Trace de caramel cu unt sărat, cu lapte fiert și note de vanilie, se conturează un spectru larg de posibilități de aplicare.

Urmărește videoclipul, lasă-te inspirat și du-ți creațiile pe bază de ciocolată la noi înălțimi.

Rețeta: Mokamba

Rețeta: Mokamba

Descoperă rețeta lui Stéphane Leroux, realizată în colaborare cu Fatma Hussen, și inspiră-te pentru creațiile tale pe bază de ciocolată. Haideți să creăm magia ciocolatei!

Entremet Amber cu o aromă unică

Să creăm un deliciu Amber!

Caramelul este a treia aromă preferată în produsele pe bază de ciocolată*. Poate că ai descoperit deja secretele ciocolatei albe, cu lapte sau negre. Dar încorporezi și ciocolata amber în creațiile tale? Potrivit lui Stéphane Leroux, consilier tehnic Belcolade, "Aceasta combină o culoare deschisă - care permite o varietate vizuală - cu o aromă de caramel, una dintre preferatele consumatorilor." Împreună cu studenta la cofetărie Fatma Hussen, au creat un tort cu patru straturi care se inspiră din diversele posibilități oferite de ciocolata Belcolade Selection Amber Cacao-Trace.

De ce este ciocolata amber este un produs atât de interesant?

Stéphane Leroux: „Ciocolata Amber, o variantă a ciocolatei albe, introduce o notă caramelizată distinctivă care ridică gustul dincolo de caracterul tipic lăptos și dulceag. Versatilitatea sa în combinațiile de arome, împreună cu culoarea chihlimbar complementară, deschid posibilități fascinante pentru decorarea creativă. Acest lucru o face o alegere unică și valoroasă pentru artizanii ciocolatei.”

Fatma Hussen: „Sub îndrumarea lui Stéphane Leroux, am fost plăcut surprinsă de posibilitățile de aplicare extinse oferite de ciocolata Belcolade Selection Amber Cacao-Trace. Ideală pentru a infuza inovație în rețetele mele de cofetărie, aceasta generează o lume cu potențial de creativitate culinară.”

Cum poți încorpora ciocolata amber în creațiile tale?

Stéphane Leroux: „Această ciocolată se folosește la fel ca ciocolata albă, dar cu o ușoară variație în ceea ce privește temperarea, necesitând o temperatură finală de utilizare mai scăzută. Se comportă excelent în mousse-uri și permite realizarea de glazuri și decorațiuni frumoase. Pe scurt, există numeroase posibilități creative, la fel ca și în cazul celorlalte ciocolate Belcolade Selection.”

Ce arome se potrivesc cel mai bine cu acesta?

Stéphane Leroux: „Mi se pare foarte interesant să lucrez cu ciocolata amber atunci când este combinată, de exemplu, cu portocale și cafea. Fructele și cafeaua sunt deseori dificil de combinat, dar ciocolata amber le îmbină foarte bine pe cele două.”

Fatma Hussen: „De aceea am ales să combinăm ciocolata amber în entremetul nostru cu portocală și cafea și am fost uimiți de cât de bine se potrivesc. Aceste ingrediente se completează între ele pentru un rezultat perfect echilibrat.”

Îți place și ție să mănânci ciocolată amber?

Fatma Hussen: „Absolut! Imediat ce am început să mănânc, mi-a fost greu să mă opresc. Chiar și în timp ce găteam, era pur și simplu irezistibilă.”

Belcolade Selection Amber Cacao-Trace

O ciocolată cu caramel sărat, echilibrată, cu un conținut de 30% cacao. Renumită pentru versatilitatea sa, această ciocolată sustenabilă garantează garantează un gust extraordinar pentru aplicațiile tale de patiserie, cofetărie și ciocolaterie.

  • Ciocolată Belgiană
  • Ușor de prelucrat și versatilă în utilizare
  • Sustenabilă: certificată Cacao-Trace
Belcolade Selection Amber Cacao-Trace

Ești interesat de mai multe detalii despre această rețetă sau despre echipa de consilieri tehnici Belcolade și serviciile noastre?

*Sursa: Innova Market Insights, Category insider: Decadent Delights: Exploring Global Chocolate Confectionery Trend, 2023.