Amber: cea mai recentă inovație în Ciocolată elaborată de către Puratos

1 oct. 2020

Batoane de ciocolată
Ciocolată Reală
Praline
Drajeuri cu ciocolată
Decor ciocolată
Praline înrobate
Trufe
Ciocolată Reală Belgiană
Figurine de ciocolată

Gustul, reprezintă factorul cheie, care determină decizia de cumpărare al produselor de brutărie și patiserie. Rezultatele Sondajului Taste Tomorrow a constatat că consumatorii doresc să fie plăcut surprinși de gama bogată al gustului în timp ce savureză produsele.

Aspectul, textura și aroma reprezintă caracteristicile esențiale în elaborarea produselor savuroase și creative, demne de a face față oricărei concurențe.

Caramela, o aromă în trend

Caramela, cu o textură moale și puțin sărată, este cunoscută în toată lumea. Când se vorbește despre caramelă, de obicei, se are în vedere un amestec cu textură moale, cremoasă, de culoare aurie, care este obținut din zahăr, unt și frișcă.

Aceasta a călătorit de-a lungul timpurilor și a revenit în zilele noastre direct în top trend printre cele mai solicitate arome (sursă: Mintel, Cofetărie cu ciocolată, Lansări de produse noi din 2014-2109), fiind aplicată în ciocolaterie, cofetărie și patiserie.

Acesta este motivul datorită cărui am decis să extindem gama noastră de ciocolată cu o nouă inovație, denumită Amber (în traducere – chihlimbar).

Povestea din spatele chihlimbarului

Chihlimbarul este cea mai apreciată așa-zisă piatră prețioasă. Acesta este prețuită pentru culoarea sa auriu - strălucitoare și versatilitatea în utilizare, la fel mai este considerată și o bună sursă de inspirație și creativitate. Rezultă dintr-un proces lent și natural de fosilizare a rășinii din copaci, ceea ce îi conferă acea culoare uimitor de originală.

Ciocolata Belcolade Amber are o culoare pal-aurie, strălucitoare și caldă. La fel ca și piatra prețioasă de chihlimbar, Ciocolata Amber este în totalitate naturală, cu arome proprii și un gust fin cu nuanțe de caramelă.

Amber, a creat în mod natural o cale de a ajunge în gama Ciocolatei Reale Belgiene, la fel ca și în gama glazurilor și umpluturilor de cofetărie.

Belcolade Selection Amber Cacao-Trace

Belcolade este renumită pentru gustul și versabilitatea ciocolatei albe. Din acest motiv, experții noștri au combinat tehnologiile know-how-lui cu rețetele de cea mai înaltă calitate și au ajustat procesul de fabricare al ciocolatei Belcolade. Secretul constă în procesul de amestecare deosebit de lent și gingaș, care oferă acel buchet de arome specific și complet.

Din punct de vedere gustativ, Selecția Belcolade Amber Cacao-Trace te conduce de la o senzație de caramelă cu unt sărat natural, spre note mai cremoase de lapte fiert, care, de fapt, au și contribuit la celebritatea Belcolade.

Pe lângă faptul că se concentrează pe un gust de calitate superioară, Belcolade, aduce beneficii și producătorilor de cacao, care primesc un premiu de calitate și un Bonus suplimentar (de 10 ct) pentru fiecare kilogram de ciocolată vândut. Aceste plăți stimulative le pot asigura suplimentar până la 1 sau 2 salarii lunare.

Este modalitatea noastră de a contribui la susținerea sustenabilității ciocolatei, pentru o lume extrardinară de ciocolată excepțională.

Carat Coverlux Amber

Gustul delicios de caramelă al ciocolatei Amber este acum disponibil și în gama noastră de glazuri de cofetărie, denumit Carat Coverlux Amber.

Experții noștri au elaborat rețete noi din gama Carat prin combinarea aromei fine de caramelă, texturii cremoase și versatilității în funcționare, care oferă glazurii de cofetărie un gust premium, luciu și o senzație extrem de plăcută de post gust.

Datorită modului ușor de aplicare produsele din gama Carat au căpătat motto-ul care o și reprezintă: Doar topește și aplică.

Datorită multifuncționalității și metodei ușoare de utilizare, Ciocolata Amber poate fi folosită la elaborarea unui spectru larg de procese, cum ar fi: glazurare, modelare, înrobare, scufundare, acoperire, amestecare cu umplutură, mousse-uri, ganache etc.

Rețetele de inspirare, elaborate de echipa noastră de experți în ciocolată și patiserie, sunt disponibile pentru a vă susține și încuraja creativitatea pe o perioadă îndelungată.

Pentru mai multe detalii urmăriți canalele noastre media sau luați legătura cu reprezentantul Dvs. local Puratos.

Amber, noua inovație în ciocolată, destinată să trensforme orice ideea creativă în rezultate interesante și originale!