Belcolade Pecan Boucheé

ingrediente

Modul de preparare

Mulajul
  • Se temperează Belcolade Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace și se modelează în forma dorită, foarte subțire. 
  • Se lasă să se cristalizeze.

Praliné Pecan
  • Se amestecă zahărul și apa, se fierbe până când ajunge la 118°C. Se adaugă nucile pecan și se caramelizează.
  • Adaugă sare.
  • Se toarnă amestecul de caramel pe o foaie de silicon și se lasă să se răcească. Se amestecă cu un robot de bucătărie pentru a obține o pralină omogenă.

Preparare Praliné
  • Încălziți (topiți) pralina de nuci pecan, Belcolade Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace și Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter Cacao-Trace împreună până la 40-45°C.
  • Se temperează totul la 26°C.
  • Umpleți formele Belcolade și puneți-le la frigider timp de maximum 10 minute la 4°C.
  • Se lasă să se cristalizeze la 16°C timp de 1-2 ore la un nivel de umiditate relativă mai mic de 60%.

Caramel sărat
  • Se face un caramel din zahăr și glucoză.
  • Se încălzesc smântâna și untul și se adaugă în caramel puțin câte puțin.
  • Se adaugă sare și se lasă să se răcească.
  • Se umplu bomboanele de ciocolată turnate cu umplutura de caramel.

Shortcrust sărat
  • Se amestecă toate ingredientele pentru a obține o textură nisipoasă.
  • Se întinde între două hârtii până la o grosime de 2-3 mm.
  • Se taie cercuri cu diametrul de 4 cm.
  • Se coace la 170°C timp de aproximativ 8 minute cu clapeta deschisă.

Spray de culoare neagră
  • Se topește Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter Cacao-Trace și se amestecă cu culoarea neagră. 
  • Se temperează până la 30°C și se pulverizează pe bouchée la o temperatură de 15°C pentru a crea un efect de catifea neted și moale.

Pecan Bouchée

Autor: Jeffrey De Weyer, Belcolade Technical Advisor, în colaborare cu Oliver Van Nueten, Chocolatier.

Nivel complexitate:  

Savurați renumitul bouchée, un amestec armonios de texturi și profile de arome rafinate, încapsulate într-o singură mușcătură. Punând în valoare această creație, am creat o experiență gustativă specifică unică folosind Belcolade Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace.

Descoperă

Rețete asociate