Choux Banana

Rețetă Choux Banane

Comandă produsele Puratos care fac această rețetă deosebită:

Modul de preparare

Choux Pastry
Toate ingredientele, în afară de făină și ouă se fierb, se adaugă făina, se amestecă bine (1 min 40 sec). Compoziția se răcește până la temperatura 60°C, se transferă în bolul mixerului și treptat adăugămmelanjul. Lăsăm la rece pentru 12 h. Transferăm în poș cu dui zimțat. Forma pentru choux este 4,3 cm. Coacem la temperatura 160°C 15 min (trapa închisă), 155°C, 25 min (trapa deschisă).

Choux Crunchy
Mixăm toate ingredientele și întindem între 2 foi (1 mm). Lăsăm la congelator. Aluatul decupat (5cm) se pune peste choux și se coace

Vanilla Shortbread
Mixăm ingredientele, întindem între 2 foi (2mm). Lăsăm la rece, decupăm cercuri (5 cm). Coacem între 2 covorașe, temperatura 160°C, 20 minute.

Banana Cream
Unim gălbenușurile cu ouăle și zahărul. Fierbem piureul de banane, adăugăm în masa de ouă, amestecăm. Aducem până la temperatura de 85°C, adăugăm gelatina, untul rece și mixăm cu blenderul. Lăsăm la rece 3h, după care adăugăm frișca semibătută, din timp aromatizată cu boabe de cafea.

Almond Crunchy
Încălzim Pralicrac, adăugăm restul ingredientelor și amestecăm.

Vanilla Ganache
Se încălzeşte frişca, mierea, vanilia și zestul de lămâie. Se adaugă gelatina hidratată şi ciocolata. Se adaugă frişca rece şi se procesează cu blenderul. Se lasă la frigider 8-10 h, după care se spumează.

Un choux care te surprinde prin combinația delicată de banane și migdale

Nivel complexitate:  

Asamblarea și finisarea:

  • Choux-urile reci, se asamblează cu 30 g banana cream 
  • Poșăm 15 g almond crunch
  • Punem o cantitate mică de cremă pe shortbread și lipim choux 
  • Crema chantilly se mixează și se poșează deasupra pe choux (15 g)

Descoperă

Rețete asociate