Ecler cu căpșună

Nu uita să comanzi ingredientele cheie

Pași pentru realizarea acestei rețete:

Coaja de ecler
Într-un vas se amestecă apa, laptele, untul, sarea și zahărul. Se pun la foc mediu și se aduc până la fierbere. Adăugăm toată făina și amestecăm intens. Fierbem 1.40 min. Luăm vasul de pe foc, transferăm în bolul mixerului, mixăm la viteză mică. Când temperatura aluatului ajunge la 58°C, introducem treptat oul. Aluatul se transferă într-un vas și se lasă la rece 12 h. Pe un covoraș de silicon, poșăm cu dui zimțat eclerele, presărăm zahăr pudră. Coacem pe vatră, timp de 50 min, temperatura 190°C trapa de sus, 170°C trapa de jos.

Inserția din căpșune
Piureul de căpșună se pune la foc mic, se adaugă zahărul împreună cu pectina, amestecăm continuu, timp de 1 min. Transferăm inserția într-un poș și lăsăm la rece.

Crema de căpșune
Piureul de căpșună se pune la foc mic, se adaugă zahărul împreună cu pectina, amestecăm continuu timp de 1 min. Într-un vas aparte unim mascarpone cu frișca și turnăm piureul de căpșună. Procesăm cu blenderul. Transferăm într-un poș.

Glazura de ciocolată
Unim toate ingredientele, le tdizolvăm în cuptorul cu microunde, amestecăm. Când temperatura ajunge la 25°C, glazurăm eclerele.

Preferat de consumatori, încă de la prima degustare!

Nivel complexitate:  

Compoziție și decor

  1. Coaja de eclair
  2. Inserție cu căpșună
  3. Crema de căpșună
  4. Glazura de ciocolată

Asamblarea și finisarea

  1. Poșăm inserția cu căpșună în interiorul eclerului (20 g)
  2. Poșăm crema de căpșună (30 g)
  3. Glazurăm 

Descoperă

Rețete asociate