Tort Mango-Maracuja

Rețetă tort mango-maracuja

Nu uita să comanzi ingredientele principale ale rețetei:

Pași pentru realizarea acestei rețete:

Blatul ,,Pain de genes”
Mixăm făina de migdale, zahărul, sarea, ouăle și zestul de lime, timp de 8 min, la viteză medie. Încălzim untul (40°C), adăugăm în compoziția de ouă. La final adăugăm făina cernută impreuna cu amidonul. Transferăm aluatul în forma (30/40), coacem 25 min. la temperatura de 175°C.

Mousse cu ciocolată albă și lime

Topim pe rând untul de cacao și ciocolata, le unim. Fierbem laptele, adăugăm zestul de lime, gelatina hidratată, ciocolata și untul de cacao. Procesăm cu blenderul. În momentul în care compoziția a ajuns la 35°C, adăugăm frișca semibătută.


Confiture mango-maracuja

Ambele piureuri se unesc, se pun la foc mic. Într-un vas uscat, unim zahărul și pectina. Adăugăm în piure, fierbem 1 min. Transferăm într-o formă de metal(d=18 cm), așezată cu folie alimentară. Turnăm amestecul și congelăm.


Cremeux mango-maracuja

Piureurile se unesc cu gălbenușurile, ouăle și zahărul. Amestecăm continuu până ajunge la temperatura de 85°C. Adăugăm gelatina hidratată, la final untul rece și procesăm cu blenderul. Turnăm peste stratul de confiture și congelăm.


Un tort menit să devină vedeta petrecerii!

Nivel complexitate:  

Tortul are diametrul de 20 cm și este compus din:

  1. Blat „Pain de Gênes” 
  2. Mousse cu ciocolată albă și lime 
  3. Confiture mango-maracuja(fructul pasiunii) 
  4. Cremeux mango- maracuja 
  5. Decor din velvet

Asamblarea tortului: 

  • în forma de silicon turnăm 80% din mousse
  • așezăm inserția înghețată din confiture și cremeux
  • deasupra turnăm restul mousse-ului 
  • așezăm blatul,,Pain de genes” decupat (d=18 cm), glazurat cu pralicrac almond. 
  • lăsăm la congelator pentru stabilizare (4-5h)
  • velurăm

Descoperă

Rețete asociate