Centru de competență în Aroma Pâinii

Ani de zile, Puratos a derulat studii de cercetare amănunțite privind modul în care oameni din toată lumea experimentează gustul produselor finite, în special al pâinii. Pentru a strânge informații cât mai clare privind gustul și aroma pâinii, dar și despre fermentare, am deschis un centru dedicat pâinii - Centrul pentru Aroma Pâinii. Localizat în Saint Vith, Belgia, Centrul pentru Aroma Pâinii îmbină expertiza noastră în privința gustului, fermentării și a asocierii potrivite a pâinii cu alte alimente, pentru a arăta modul în care aroma influențează gustul și textura pâinii.

Misiunea Centrului Puratos privind Gustul Pâinii

Dorim să fim locul de referință în care industria de panificație, oamenii de știință și angajații Puratos se reunesc pentru a experimenta și a face schimb de bune practici cu privire la diferitele aspecte ale formării aromei și ale tehnologiei de fermentare. Scopul nostru este de a lucra împreună pentru a genera cunoștințe, creând în același timp produse finite cu un gust dincolo de imaginație.

Misiunea Centrului Puratos privind Gustul Pâinii

Biblioteca de Maiele

Nimic nu demonstrează angajamentul nostru față de realizarea pâinii mai bine decât Bioblioteca de Maiele.  Localizată în cadrul Centrului Aromei Pâinii, Biblioteca de Maiele a fost creată pentru a conserva biodiversitatea maielelor din întreaga lume și pentru a împărtăși cunoștințele noastre privind utilizarea maielei în brutărie.

Aceasta reunește o colecție autentică de maiele cu profil de aromă unic, adunate din întreaga lume. Inițiativa noastră este o sursă reală de tradiție și inspirație pentru brutarii și consumatorii din toată lumea. De aceea, Puratos a decis să creeze o bibliotecă dedicată conservării și promovării maielelor din toată lumea. Astfel, putem asigura supraviețuirea biodiversității tulpinilor pe viitor. Biblioteca a început cu 43 de maiele, iar acum a ajuns la peste 100!

Suntem încântați să spunem că biblioteca găzduiește acum o colecție unică de aluaturi de la brutari din întreaga lume și a contribuit la identificarea a peste 700 de tipuri de drojdie și a peste 1.500 de soiuri de bacterii lactice.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Centrul pentru Aroma Pâinii sau să contribuiți la creșterea patrimoniului gustului din lume, vă rugăm să vizitați pagina noastră de contact. 

Tur Virtual

Faceți un tur virtual de 360 de grade în Biblioteca noastră de Maiele.