Înțelegem responsabilitatea profundă pe care o avem în modelarea unei societăți mai bune. Dedicarea noastră de a crea un impact pozitiv ne determină să adoptăm un model de operare holistic, care este sustenabil, respectuos și echilibrat. Îmbrățișăm angajamente care nu numai că sunt în beneficiul tău, ci și al generațiilor viitoare. În urmărirea acestei viziuni, implementăm în mod activ planuri pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon, asigurându-ne că operațiunile noastre au un impact minim asupra mediului. Acordăm prioritate utilizării responsabile a apei, protejând această resursă prețioasă pentru nevoile prezente și viitoare. În plus, ne angajăm să reducem deșeurile, depunând eforturi pentru o economie circulară în care resursele sunt utilizate eficient și deșeurile sunt reduse la minimum.

Neutralizarea Carbonului

Eficiență Energetică

În fiecare an, investim într-o gamă largă de proiecte pentru a ne spori eficiența și a contribui la un viitor sustenabil. Recunoaștem importanța utilizării eficiente a energiei. Prin încorporarea de tehnologii inovatoare, optimizarea utilităților și proceselor, implementarea sistemelor de recuperare a energiei și promovarea bunelor practici de gospodărire, ne străduim în permanență să ne îmbunătățim eficiența energetică.

Energia regenerabilă

Suntem conștienți de impactul semnificativ pe care tranziția către energia regenerabilă îl poate avea asupra mediului. De aceea, investim în panouri solare în fiecare an, ca parte a eforturilor noastre continue de a ne îmbunătăți eficiența și de a ne reduce amprenta de carbon. Prin valorificarea puterii surselor regenerabile, ne străduim să ne generăm propria energie curată și sustenabilă la locurile noastre de producție.

Recunoaștem importanța utilizării surselor neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, cum ar fi energia eoliană, pluvială, a mareelor, a valurilor și geotermală, și lucrăm în mod activ pentru a ne spori utilizarea surselor regenerabile.

Compensarea carbonului

La Puratos, ne-am angajat să mergem dincolo de compensarea emisiilor de carbon și să luăm măsuri proactive pentru a elimina carbonul, de aceea am ales să plantăm copaci în lanțul nostru valoric în loc să cumpărăm credite de carbon. Acest lucru implică plantarea unei game diverse de arbori, inclusiv arbori pentru lemn, arbori fructiferi și arbori care fixează azotul.

Gestionarea apei

Unul dintre obiectivele noastre principale este modernizarea continuă a capacității de tratare a apelor uzate. Investind în tehnologii avansate, în infrastructură și în mai multe proiecte, ne-am îmbunătățit capacitatea de a trata eficient apele uzate, asigurându-ne că apa pe care o evacuăm respectă standardele de calitate stricte. Acest lucru nu numai că asigură siguranța râurilor și a ecosistemelor locale, dar demonstrează, de asemenea, angajamentul nostru față de gestionarea mediului.

Risipă

Ambalare

În timp ce ambalajele sunt esențiale pentru a asigura siguranța alimentară, pentru a prelungi durata de depozitare a produselor și pentru a proteja integritatea produselor în timpul transportului, obiectivul nostru este de a le reduce la minimum. Ne-am angajat să aducem în mod constant îmbunătățiri funcționale și de sustenabilitate la diferitele tipuri de ambalaje pe care le folosim. Pentru a ne atinge obiectivele privind deșeurile, ne concentrăm pe reducerea cantității de ambalaje de unică folosință și pe reutilizarea cât mai multor ambalaje. 

Printre domeniile noastre de interes se numără creșterea numărului de ambalaje reutilizabile prin sisteme de punere în comun pe paleți și containere industriale, dezvoltarea de soluții gata de reciclare pentru sacii cu pulbere, având în vedere domeniul nostru de aplicare la nivel global, și dezvoltarea de soluții inovatoare de ambalare flexibile din plastic în materiale cu structură mono-polimerică.

Risipa Alimentară

Ne-am luat un angajament ferm de a reduce deșeurile de producție în cadrul operațiunilor noastre și de a ne ajuta clienții și consumatorii să reducă deșeurile alimentare prin prelungirea duratei de valabilitate a produselor. Pentru a aborda această problemă, avem o gamă de soluții care îi ajută pe clienții noștri să prelungească durata de depozitare și prospețimea produselor lor.

O planetă mai bună

Aici, la Puratos, știm cât de important este să avem grijă de planeta noastră. Reducem, reutilizăm și reciclăm cât de mult putem și ne-am angajat să ajutăm la conservarea pădurilor și biodiversității. În plus, scopul nostru este să obținem toate ingredientele în mod responsabil, asigurând un impact minim asupra planetei Pământ.

Aprovizionare responsabilă

Pentru a produce ingrediente de înaltă calitate pentru industria noastră de panificație, patiserie și ciocolată, Puratos se aprovizionează cu multe materii prime diferite din întreaga lume. Suntem 100% angajați 100% în aprovizionarea responsabilă și ne asigurăm că colaborăm și menținem un dialog deschis cu persoanele implicate în lanțul nostru de aprovizionare.