6 exemple de brutării și patiserii care pun în valoare trendul #eatertainment

19 aug. 2021

Banana bread, focaccia, cookies și pâine cu maia: am văzut cum, încă de anul trecut, au luat avânt aluaturile făcute în casă. 55% până la 82% dintre consumatorii din întreaga lume au încercat în timpul carantinei aluaturile coapte în casă și majoritatea dintre ei spun că vor continua să coacă post-Covid. Oamenii văd brutăria ca pe un hobby: le aduce bucurie să experimenteze în bucătărie și să-și facă singuri pâinea și produsele de patiserie. Pregătirea mâncării devine o formă de divertisment și o modalitate de conexiune între oamenii care sunt pe aceeași lungime de undă, de unde și termenul #eatertainment și popularitatea tot mai mare a acestui hashtag online.

Oamenii văd coacerea ca pe un hobby: le aduce bucurie să experimenteze în bucătărie și să-și facă singuri pâinea și produsele de patiserie

Ca parte a cercetării noastre despre comportamentul consumatorilor, Taste Tomorrow, consumatorii au indicat care este motivația lor de a coace aluaturi acasă. Controlul asupra ingredientelor și igienei, economisirea banilor, timpul de calitate în familie și plăcerea de a folosi cuptorul au fost cele mai frecvente răspunsuri. În timp ce tendința de a coace în casă pare să ofere concurență sectorului de panificație și patiserie, acest trend prezintă, de asemenea, o multitudine de oportunități. Cele șase exemple enumerate aici sunt dovada vie că fiecare brutărie, patiserie sau cofetărie a găsit o modalitate inteligentă de a valorifica noua tendință numită #eatertainment, cu truse de copt la domiciliu sau chiar o carte în format audio.

1. Bake Believe: prăjiturile de casă care te fac erou (Australia)

Bake Believe promite un efort minim și statutul de erou cu kiturile lor gata de folosit pentru torturi și cupcakes. Trusele lor au avut ca rezultat produse finale extrem de atrăgătoare pentru Instagram, cum ar fi un tort în formă de unicorn pentru o petrecere de copii sau un tort alb, elegant, decorat cu flori uscate, potrivit pentru o nuntă. Aproape toate ingredientele sunt naturale și fără aditivi alimentari, iar kiturile sunt concepute pentru a ajuta inclusiv copiii acolo unde este posibil.

Bake Believe promite un efort minim și statutul de erou cu kiturile lor gata de folosit pentru torturi și cupcakes

2. Bakedin: dulciuri pe bază de abonament (Marea Britanie)

La Bakedin, consumatorii se pot alătura Clubului de Patiserie sau Clubului de Brutărie. Ca membri ai clubului primesc în fiecare lună o trusă de copt, care le este livrată în cutia poștală. Clubul de Patiserie mizează pe coacerea aluaturilor dulci și oferă prăjituri, brioșe, cookies, produse de patiserie, biscuiți și cupcakes. Aluaturile pentru copt, cum ar fi pâinea, chiflele și cornurile tip croissant, se află în programa Clubului de Brutărie. Fiecare trusă de copt vine cu toate ingredientele uscate, o rețetă și elemente suplimentare de folosit imediat, cum ar fi hârtie de copt, bețigașe de testat aluatul și o măsurătoare de unt. În fiecare lună, Bakedin publică o listă de cumpărături pe rețelele de socializare, dar dezvăluie rețeta odată cu livrarea și tot atunci coc surpriza.

La Bakedin, consumatorii se pot alătura Clubului de Copt sau Clubului de Brutărie

3. Crumbs & Doilies: coci să impresionezi (Marea Britanie)

Pentru cele mai populare prăjituri, biscuiți și cupcakes, Crumbs & Doilies oferă truse pentru a exersa coacerea acasă. Prăjiturile nu sunt ușor de făcut acasă, dar reprezintă o modalitate sigură pentru consumatori de a-și impresiona prietenii și familia. Piñata cupcakes, de exemplu, au miezul din diferite tipuri de bomboane și decoruri comestibile. Cea mai mare provocare (cu cea mai mare satisfacție la final) este un tort curcubeu. Acest tort are șase straturi de blat în culori diferite și o glazură pentru decor. Pentru a ajuta cofetarii amatori de acasă, trusa vine cu trei forme de tort, un suport și instrucțiuni explicite.

Pentru cele mai populare prăjituri, biscuiți și cupcakes, Crumbs & Doilies oferă truse pentru a exersa coacerea acasă

4. Tartine: un curs despre maia (SUA & Coreea de Sud)

Lanțul de panificație Tartine este extrem de pasionat de coacerea pâinii și a produselor de patiserie elegante și rustice, după metode tradiționale. Au fost în fruntea revoluției maielei și produsele lor sunt de renume mondial. Cu milioane de brutari amatori în întreaga lume care fac primii pași în folosirea maielei, Tartine a venit cu o carte audio: „Noțiuni introductive despre maia”. În acest mini curs, brutarii Chad Robertson și Jennifer Latham îi învață pe oameni despre elementele de bază ale aluatului cu maia și îi ghidează pe ascultători cum să îngrijească și să folosească maiaua, pornind fiecare propria maia de la zero.

Lanțul de panificație Tartine este extrem de pasionat de coacerea pâinii și a produselor de patiserie elegante și rustice, după metode tradiționale

5. Delectable: truse ușor de folosit DIY pentru copii (Malaezia)

Delectable este specializată în prăjituri extravagante, cu mai multe straturi. Ca alternativă de cadou pentru copii, aceștia oferă și un kit DIY. Ingredientele din trusă - care include mici bezele și decoruri comestibile în culorile curcubeului - trebuie completate doar cu ulei și lapte pentru a face un desert delicios cu aromă de ciocolată. Copiii pot alege între trei deserturi și trei metode de preparare: o prăjitură în cană pentru cuptorul cu microunde, o clătită care se face pe plita de gătit sau un cupcake care se coace în cuptor.

Delectable este specializată în prăjituri extravagante, cu mai multe straturi. Ca alternativă de cadou pentru copii, aceștia oferă și un kit DIY.

6. Paul: pâine făcută în casă (Marea Britanie)

În 2020, lanțul francez de brutării Paul a lansat pentru clienții lor din Marea Britanie truse de preparare în casă a pâinii. Trusa de brutărie conține tot ce are nevoie un începător pentru a pregăti prima sa pâine: făină, drojdie, o racletă și un coș de dospit. Pentru lansare, Paul a lucrat împreună cu David Atherton, câștigătorul ediției din 2019 a competiției Great British Bake Off, un concurs TV foarte cunoscut printre brutarii amatori. Când era în concurs, David i-a inspirat pe brutarii amatori să-și testeze abilitățile. Acum le arată fanilor Paul de pe rețelele de socializare cum să facă rețeta lui de pâine cu semințe, folosind setul gata de folosit pentru pâinea făcută în casă.

 Paul a lansat pentru clienții lor din Marea Britanie truse de preparare în casă a pâinii

Știați că mai mult de jumătate dintre consumatorii din Spania, Franța, Italia, Germania, Polonia și Malaezia speră să găsească mixuri pentru pâine și amestecuri de copt în magazinele artizanale și în lanțurile de panificație? Puteți afla mai multe, precum și alte informații interesante despre consumatori, în lista noastră cu 3 tendințe alimentare de urmărit în 2021.