13 ian. 2023
Există discuții în mai multe industrii în legătură cu creșterea costurilor și cu modul în care aceasta afectează diferite domenii ale unei afaceri. Una dintre cele mai semnificative schimbări în industriile de ciocolată, panificație și patiserie este prețul și disponibilitatea anumitor ingrediente.
Prin cea mai recentă cercetare a programului nostru Taste Tomorrow, am constatat că ridicarea prețurilor la alimente este o preocupare în top 3 pentru consumatori. Pentru a economisi bani, oamenii își schimbă obiceiurile de cumpărături și procură ingrediente mai ieftine, ceea ce are impact asupra brutăriilor artizanale și a serviciilor alimentare. Având în vedere acest lucru, prețurile produselor trebuie să rămână competitive pe piața actuală, iar costurile nu trebuie să depășească disponibilitatea de plată a consumatorilor.
Acestea fiind spuse, datele din cel mai recent sondaj Taste Tomorrow au arătat că peste 40% dintre oameni nu optează pentru cea mai ieftină opțiune a pâinii, ciocolatei, prăjiturilor și produselor de patiserie; ei rămân fideli unui brand de calitate în care au încredere. Acest lucru evidențiază valoarea măiestriei voastre, importanța de a nu compromite calitatea și de a vă asigura că produsele voastre sunt la fel de grozave cum au fost întotdeauna.
La Puratos, vă ajutăm să găsim împreună soluții. Una dintre aceste soluții este utilizarea ingredientelor alternative, eficiente din punct de vedere al costurilor, pentru a ajuta la atenuarea costurilor, menținând în același timp calitatea produselor finite, ridicate.
La Puratos, credem în utilizarea soluțiilor inovatoare care să vă ajute să livrați produse de panificație de înaltă calitate, care îndeplinesc cerințele tendințelor de consum, menținând în același timp costurile de producție la prețuri accesibile. Soluțiile noastre pot reduce costurile rețetelor, pot îmbunătăți eficiența proceselor și o mai bună gestiune a deșeurilor, ceea ce duce la costuri reduse și la optimizarea marjelor.
Am pus câteva dintre soluțiile noastre mai jos; vă rugăm să luați legătura cu noi, astfel încât să putem găsi soluția perfectă, personalizată pentru tine.
Ouăle și glazurile pe bază de ouă sunt ingrediente cheie pentru majoritatea brutăriilor și patiseriilor. Dar, în prezent, acestea au un cost volatil, ceea ce face dificilă menținerea costurilor consistente ale rețetelor și liniștea consumatorilor.
Oferim o alternativă pentru glazura pe bază de ouă, Sunset Glaze, o soluție pe bază de plante care îmbunătățește aspectul vizual al produselor de panificație. Această soluție elimină cu totul utilizarea glazurii din ouă, ceea ce, la rândul său, elimină instabilitatea costului.
În plus, glazurarea produselor cu Sunset Glaze aduce un randament suplimentar de 10%, permițându-vă să reduceți costurile.
După cum știm, untul sau grăsimile fac parte din multe rețete, în special în produsele de patiserie. Calitatea grăsimii afectează textura, calitatea și costul produselor de panificație. Mai mult decât atât, la un moment dat, costul este cel mai afectat, deoarece prețurile grăsimilor sunt ridicate și foarte volatile, ceea ce face mai dificilă menținerea prețurilor constante pentru consumatori fără a scădea calitatea sau cantitatea de unt/grăsimi pe care o folosim în rețetă.
De aceea, la Puratos, vă oferim o alternativă de unt vegan, Mimetic . Este o opțiune care este mult mai convenabilă de utilizat decât omologul său pe bază de grăsimi animale, are o mare funcționalitate și o plasticitate excelentă și le va oferi consumatorilor acea senzație de unt delicioasă, economisind în același timp până la 30% din costurile de producție.
Pentru a descoperi mai multe produse alternative și soluții inovatoare pe care Puratos vi le poate oferi în aceste vremuri dificile, contactați-ne chiar azi.