Modelarea unui viitor mai sustenabil cu ingredientele Puratos

12 dec. 2023

Blog
Serviciile noastre
Nutriție
Angajamente

La Puratos, credem în puterea de transformare a inovației alimentare pentru un beneficiu mai mare. Dincolo de crearea unor ingrediente extraordinare, scopul nostru este să inovăm pentru bine - promovând sănătatea, sporind bunăstarea și contribuind la o planetă mai bună.

Fie că administrezi o mică brutărie artizanală, fie că gestionezi un lanț de brutării sau supervizezi o unitate de producție la scară largă, înțelegem provocările tale unice și de aceea am pregătit o gamă de ingrediente alimentare durabile concepute pentru a minimiza impactul asupra mediului și pentru a spori calitatea produselor tale.

Înțelegerea evaluărilor privind ciclul de viață (LCA)

Angajamentul nostru față de sustenabilitate este evident în inițiativa noastră Life-Cycle Assessments (LCA), prin analiza impactului produselor, rețetelor și soluțiilor noastre asupra mediului. Această inițiativă ne ajută clienții să-și atingă mai rapid obiectivele cu privire la sustenabilitate, să facă alegeri informate și să avanseze către un viitor mai verde. Life-Cycle Assessment măsoară impactul unui produs asupra mediului, de la sursa materiilor prime și până la eliminarea acestuia la finalul duratei de viață. Această analiză detaliată asigură informații importante pentru agricultori, producători și consumatori, promovând deciziile ecologice.

Descoperiți oferta noastră de produse cu impact redus asupra mediului înconjurător

Explorați gama noastră de ingrediente alimentare sustenabile, fiecare contribuind la un viitor mai ecologic:

Sunset Glaze

Du-ți produsele la nivelul următor în mod sustenabil

Transformă-ți creațiile cu Sunset Glaze, alternativa inovatoare pasteurizată, pentru glazurarea cu ou. Realizată cu tehnologie UHT, această soluție reduce alergenii din zona de producție, minimizând riscurile pentru sănătate asociate cu contaminarea microbiologică. Bucură-te de luciu și culoare excepționale fără compromisuri - pune siguranța și gustul pe primul loc în creațiile tale.

Impactul asupra mediului: Sunset Glaze are un impact asupra mediului cu 59% mai mic decât ouăle pasteurizate.

Ambiante

Cremă vegetală, decoruri sustenabile

Plasează sustenabilitatea în inima decorațiunilor pentru prăjituri cu Ambiante, cremă 100% vegetală. Realizezi decorațiuni impecabile, de lungă durată și fără crăpături. Netedă, ușor de întins și lipsită de bule de aer, Ambiante este pânza ta pentru un aspect vizual impresionant.

Impactul asupra mediului: Ambiante are un impact asupra mediului de 2,5 ori mai mic decât cremele pe bază de lactate.

Mimetic

Redefinirea grăsimilor de specialitate pentru experiența ta

Începe o călătorie a sustenabilității cu Mimetic, următoarea generație de grăsimi de specialitate. Creată pentru experiențe culinare premium și lucrabilitate excepțională, Mimetic este alegerea ideală pentru aplicații variate, de la croasanți la produse de patiserie daneze, foietaj, prăjituri, aluaturi moi și biscuiți. Infuzată cu tehnologia UHT, garantează rezultate consecvente și de înaltă calitate de fiecare dată.

Impactul asupra mediului: Mimetic are un impact asupra mediului de trei ori mai mic decât untul pe bază de produse lactate. Dacă faci această schimbare simplă în producția de croasanți, ai putea să reduci cu o tonă emisiile de CO2 pentru fiecare tonă de produs — echivalentul plantării a 50 de copaci.

Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace

Excelența ciocolatei sustenabile

Răsfață-te cu excelența ciocolatei sustenabile Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace. Această ciocolată 100% pe bază de plante oferă un gust echilibrat și o textură cremoasă, ceea ce o face perfectă pentru produsele de patiserie și cele din ciocolată, clasice și vegane. Pe lângă impactul mai mic asupra mediului, această ciocolată este certificată Cacao-Trace, asigurând echilibrul dintre calitate și sustenabilitate în fiecare produs.

Impactul asupra mediului: Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace are un impact asupra mediului cu 13% mai mic decât echivalentul său pe bază de produse lactate.

Rețete inovatoare pentru un viitor mai sustenabil

Croasant vegan - Reduce Risipa, Extinde perioada de valabilitate de la raft

Croasant vegan - Reduce Risipa, Extinde perioada de valabilitate de la raft

Contribuie în mod activ la o industrie de panificație mai sustenabilă., folosind soluțiile Puratos care au drept scop minimizarea impactului asupra mediului și prelungirea duratei de valabilitate a produselor tale de panificație.

Grisine foietaje cu semințe - gust desăvârșit, viitor sustenabil

Grisine foietaje cu semințe - gust desăvârșit, viitor sustenabil

Folosește Mimetic și conferă produselor finite un gust proaspăt și savuros, un exterior crocant, specific produselor de patiserie de înaltă calitate.

Rețete Puratos

Rețete Puratos

De la inspirație la creație. Explorați noi idei pentru următoarea ta rețetă.

Cu atât de multe motive pentru a inova, haideți să ne unim și să creăm un impact pozitiv asupra lumii. Împreună, putem face bine și putem face planeta să avanseze.