Cum păstrezi pentru mai mult timp prospețimea produselor de panificație

Observăm, în rândul consumatorilor din toată lumea, o schimbare a comportamentului de achiziție - vizitele în magazin sunt tot mai rare, timpul petrecut la cumpărături este redus la minim și există tendința de a cumpăra cantități mai mari de anumite produse. Acest comportament se aplică și în cazul brutăriilor și a raioanelor dedicate din magazine.

Prospețimea joacă un rol major pentru consumatori. Venim în sprijinul vostru cu câteva sfaturi pentru a vă ajuta să obțineți produse cu termen mai mare de valabilitate, ceea ce le permite consumatorilor să se bucure mereu de pâine proaspătă și gustoasă

Sfaturi pentru prospețime îndelungată

  • Pentru a obține un miez mai umed, coaceți pâinea la o temperatura mai mare, pentru un timp mai scurt. De exemplu, pentru pâinile de 650g, în loc de 35 de minute la 220°C, coaceți 30 de minute la 235°C, pentru ca pâinea să fie coaptă suficient.
  • Indiferent de tipul de pâine pe care îl coaceți, calitatea ambalajului are un rol crucial în păstrarea prospețimii produsului. Dacă nu doriți o coajă crocantă, puteți opta pentru pungi de plastic, care asigură 4-5 zile de prospețime. Pentru produsele cu coaja crocantă, recomandăm ambalajele din hârtie, care pot asigura până la 3 zile de prospețime.
  • Pâinea se feliază și ambalează atunci când temperatura miezului ajunge la 35° C. O temperatură mai mare duce la apariția condensului în ambalaj, iar la o temperatură mai mică se pierde umiditate în exces și pâinea se usucă mai repede.
  • Pentru prospețime vă recomandăm amelioratorul modular Intense Freshness. Acesta va îmbunătăți prospețimea pâinii în timp, fără să fie nevoie de modificări în ceea ce privește frământarea, divizarea și modelarea aluatului.
  • Limitați atingerea pâinii in magazin. Deoarece consumatorii doresc să vadă produsul pe care îl cumpără, umpleți un raft cu pâini ambalate și expuneți produsul neambalat deasupra, ca in imaginea alăturată. Astfel, încrederea clienților va fi sporită si se vor simți mai in siguranță cu privire la Covid-19.

Dacă ai nevoie de asistență pentru a adăuga mai multă prospețime pentru produsele tale, te rugăm contactează reprezentantul tău Puratos.

Cum ne confruntăm cu COVID-19, noi cei de la Puratos

Dorim să vă asigurăm că, în conformitate cu dispozițiile autorităților competente naționale și internaționale, am luat toate măsurile interne de prevenție privind igiena și siguranța alimentară, dar și pentru siguranța angajaților noștri, organizându-ne fluxul de producție astfel încât să putem asigura furnizarea produselor noastre în condiții optime, tuturor clienților noștri. Ca partener de încredere, vă suntem alături în aceste vremuri incerte. Dacă aveți întrebări, vizitați pagina noastră de Facebook sau contactați un reprezentant local Puratos. Acest articol se bazează pe informațiile disponibile la momentul în care l-am scris și va fi actualizat în consecință, dacă situația o cere. Dacă vreți să contribuiți cu recomandări, vă rugăm să ni le împărtășiți și vom fi bucuroși să le includem.

Am creat aceste articole pentru a vă ajuta să depășim aceste provocări:

Mai multe articole disponibile pe site-ul nostru.