Single-origin bouchée: descoperă rețeta pas cu pas concepută de Jeffrey De Weyer și Oliver Van Nueten

Pornește într-o călătorie culinară alături de Jeffrey De Weyer, Belcolade Tehnical Advisor și ciocolatierul belgian Oliver Van Nueten. Împreună, aceștia redefinesc esența unui bouchée clasic, folosind rafinata ciocolată neagră de origine unică Belcolade Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace și nuci pecan.

Provocarea? Să reinventeze un bouchée clasic cu o călătorie a unui gust de origine unică și să îl îmbogățească cu combinația potrivită de ingrediente.

Rezultatul? Un bouchée care respectă tradiția, cu un twist ingenios. Asociază note de fructe tropicale și note de fructe roșii și uscate în această ciocolată neagră realizată din 68% cacao. Nota finală este aroma bogată, a nucilor de pecan.

Urmărește clipul nostru video și descoperă secretele acestui memorabil bouchée de origine unică pentru a-ți reinventa creațiile de ciocolată.

Rețeta: Pecan Bouchée

Rețeta: Pecan Bouchée

Descoperă această rețetă detaliată de Jeffrey De Weyer și Oliver Van Nueten și ridică-ți în rang creațiile pe bază de ciocolată. Haideți să creăm magie cu ciocolată!

Înapoi la originile gustului de ciocolată

Să creăm un bouchée de origine unică

Consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de originea produselor, un procent notabil de 62% dintre ei acordând acum prioritate verificării originii ingredientelor listate pe ambalaj*.

Ciocolata Belcolade Single-Origin este un punct de plecare excelent pentru a reinventa rețete clasice de ciocolată și pentru a îmbunătăți experiența gustativă generală. În cadrul colaborării, Oliver Van Nueten, ciocolatier, și Jeffrey De Weyer, consilier tehnic Belcolade, au dat o notă de originalitate clasicului bouchée cu o ciocolată Origins din Filipine.

De ce ai ales să lucrezi cu o origine din Filipine?

Jeffrey De Weyer: „Oliver și cu mine am ales această origine pentru că este unică și distinctivă. Puțini sunt cei care știu că în Filipine crește cacao, în ciuda istoriei bogate a acestei țări în ceea ce privește producția de cacao. Experții noștri în cacao au ales cu grijă aceste boabe datorită profilului bogat în arome.”

Oliver Van Nueten: „La degustare, ești imediat surprins de caracterul său fructat. Aromele tropicale de ananas, banană și fructul pasiunii sunt imediat sesizabile. Sustenabilitatea este, de asemenea, esențială pentru mine. Deoarece această ciocolată este certificată Cacao-Trace, știu că va contribui la acțiuni concrete de susținere a comunităților de cacao din Filipine.”

Jeffrey De Weyer: „În plus, este, de asemenea, o ciocolată de o calitate deosebită, fără lecitină, oferind o etichetă curată și clară pentru consumatorii care doresc transparență.”

Cât de prelucrabilă este această ciocolată?

Jeffrey De Weyer: „Se pot realiza multe lucruri cu ea. Este ușor de prelucrat pentru batoane, umpluturi, creme și mousse-uri. Pentru turnare sau înrobire, însă, vă putem recomanda alte ciocolate mai potrivite pentru aceste aplicații specifice.”

Ce te-a determinat să faci un bouchée?

Oliver Van Nueten: „Întotdeauna explorez modalități de a reinventa clasicii din ciocolată, de preferință prin utilizarea ciocolatelor de origine unică. De aici și alegerea noastră de a alege un bouchée, la care am adăugat propria noastră variantă. De aceea, am combinat Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace cu nuci pecan, caramel sărat, o fursec crocant, toate într-o formă rotundă. Tonurile fructate ale ciocolatei se îmbină delicios cu aroma nucilor pecan.”

Belcolade origins noir philippines 68% cacao-trace

Experimentează esența Filipinelor cu această ciocolată neagră, fabricată din 68% cacao. Ciocolata se mândrește cu un amestec încântător de note fructate, cu arome dominante de fructe tropicale, precum ananasul, banana și fructul pasiunii, completate de fructe roșii și uscate.

  • Ciocolată de origine unică
  • Ciocolată belgiană cu gust superior
  • Sustenabilă: Certificată Cacao-Trace
Belcolade origins noir philippines 68% cacao-trace

Ești interesat de mai multe detalii despre această rețetă sau despre echipa de consilieri tehnici Belcolade și serviciile noastre?

*Source: Innova Category Survey Chocolate 2023 / Trends survey 2023.