Ambalaj sustenabil și de ce contează

15 feb. 2023

Blog
Serviciile noastre
Servicii
Despre Puratos
Cercetare și dezvoltare
Sustenabilitate

La Puratos, ne dedicăm creării unui impact pozitiv asupra societății și nu privim cu ușurință această mare responsabilitate. Prin angajamentele noastre față de voi și față de generațiile viitoare, suntem dedicați unui model de operare holistic: unul care este sustenabil, respectuos și echilibrat.

Înțelegem cât de important este să avem grijă de planeta noastră și ne angajăm să reducem, reutilizam și reciclam cât de mult putem. De fapt, ne-am stabilit o serie de obiective clare de sustenabilitate: să devenim neutri în privința emisiilor de dioxid de carbon până în 2025 pentru operațiunile noastre, consum conștiincios de apă până în 2030 și zero deșeuri la depozitarea  acestora, la nivel mondial, până în 2030. Aceste obiective reflectă angajamentul nostru față de viitor și dorința noastră de a minimiza impactul nostru asupra mediului.

Puratos s-a angajat să utilizeze ambalaje complet reciclabile sau reutilizabile până în 2025

Ambalajul sustenabil este un aspect cheie al eforturilor noastre pentru sustenabilitate. Până în 2025, ne propunem să facem toate materialele noastre de ambalare complet reciclabile sau reutilizabile. În plus, ne angajăm să minimizăm pe cât posibil impactul asupra mediului al produselor noastre ambalate. Această inițiativă nu numai că va ajuta la reducerea amprentei generale de mediu a Puratos, dar va încuraja și va permite clienților noștri să reducă, să refolosească și să recicleze materialele de ambalare, reducând astfel propriul impact asupra climei.

Ce beneficii au clienții noștri?

Alegând furnizori interesați de viitorul planetei care se concentrează și pe ambalaje sustenabile, puteți:

  1. Să reduceți amprenta ecologică a produselor voastre: Alegerea furnizorilor care utilizează și oferă ambalaje reutilizabile sau reciclabile vă ajută să reduceți impactul negativ asupra mediului al deșeurilor de ambalaje și reduce semnificativ amprenta ecologică a produselor și a organizației voastre în ansamblu.

  2. Să vă consolidați reputația brand-ului: Vă puteți îmbunătăți reputația brand-ului demonstrând clienților că vă pasă de planetă și că faceți un efort real pentru a reduce amprenta asupra mediului. Alegerea furnizorilor de ingrediente orientați spre sustenabilitate, cum ar fi Puratos, vă ajută să îmbunătățiți acreditările de sustenabilitate și să atrageți consumatorii conștienți la impactul asupra mediului, care caută din ce în ce mai mult companii care se aliniază cu valorile lor. Conform programului nostru Taste Tomorrow, 61% dintre consumatorii la nivel global sunt de acord că atingerea punctului de zero deșeuri este importantă, 43% menționează ingrediente reciclate și 60% se preocupă de faptul că alimentele lor sunt produse cu grijă față de mediu.

  3. Conformitate legală: Respectați aspectele de reglementare fiscală privind ambalajele pe piețele care au pe agenda de lucru reducerea deșeurilor de ambalaje, contribuind la evitarea amenzilor și a altor consecințe legale.

Puratos inovează ambalajele pentru o planetă mai bună și pentru un alt nivel de experiență a clientului

La Puratos, facem progrese semnificative în dezvoltarea soluțiilor de ambalare sustenabile. În calitate de furnizor de top de ingrediente alimentare, înțelegem că siguranța și conservarea alimentelor sunt priorități de vârf, dar recunoaștem și importanța minimizării impactului nostru asupra mediului. De aceea, am făcut o prioritate în ceea ce privește trecerea la ambalaje sustenabile care îmbunătățesc conservarea alimentelor, protecția și utilizarea completă a ingredientelor noastre, oferind în același timp confort maxim clienților noștri.

Avantajele cheie ale ambalajului nostru nou sunt:

  • Reducerea cantității de deșeuri provenite din ambalaje, de la clienții noștri, reducând la minimum cantitatea de materiale de ambalare pe care le folosim pentru ambalarea produselor noastre, prin urmare, păstrând și resursele naturale.
  • Pregătirea ambalajelor noastre ca fiind gata pentru reciclare și implementarea ambalajelor reutilizabile, cum ar fi punerea în comun a paleților, containerelor și lăzilor, prevenim ca materialele de ambalare de unică folosință să ajungă la incinerare sau la depozitarea deșeurilor, chiar și atunci când instalațiile de colectare și reciclare nu sunt încă dezvoltate la nivel local.
  • Pe lângă păstrarea prospețimii și a calității ingredientelor noastre, conceptele noastre de ambalare sustenabilă ajută și la reducerea risipei alimentare prin funcționalitatea lor. Datorită tehnologiei de ambalare ușor de deschis și ușor de golit, ne putem asigura că ingredientele noastre sunt folosite la întregul lor potențial.
  • Ne concentrăm pe minimizarea utilizării resurselor dăunătoare în procesul de producție al ambalajelor noastre și pe maximizarea utilizării resurselor reciclabile în ambalajele noastre secundare și terțiare, îmbunătățind amprenta asupra mediului a întregului produs. Ne angajăm să folosim materiale de ambalare din surse responsabile și să reducem dependența noastră de resursele neregenerabile pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului.

Suntem mândri să dăm traiectoria în trecerea către ambalaje durabile în industria noastră și ne angajăm să dezvoltăm soluții care nu numai că protejează mediul, ci și oferă confort maxim pentru clienții noștri.

Doriți să aflați mai multe despre îmbunătățirile pe care le veți vedea în ambalajul nostru? Consultați acest blog

În eforturile noastre, suntem aliniați la recomandarea Federației Europene a Producătorilor și Furnizorilor de Ingrediente pentru Industriile de panificație, cofetărie și patiserie cu privire la realizarea ambalajelor durabile până în 2025. Credem că pentru a implementa circularitatea eficientă în industria noastră, noi trebuie să colaborăm, să ne împărtășim lecțiile și, în cele din urmă, să lucrăm împreună pentru a avea o planetă mai bună pentru toți.

Citește mai mult

Puratos inovează ambalajele pentru o planetă mai bună și pentru un alt nivel de experiență a clientului

Puratos inovează ambalajele pentru o planetă mai bună și pentru un alt nivel de experiență a clientului

Puratos introduce schimbări în materie de ambalaje și face progrese semnificative în călătoria către un viitor fără risipă.

Împreună, să creăm un viitor mai sustenabil pentru industria de brutărie, patiserie și ciocolaterie

Împreună, să creăm un viitor mai sustenabil pentru industria de brutărie, patiserie și ciocolaterie

Oferim clienților noștri soluții durabile și o transparență completă cu privire la proveniența ingredientelor pentru a ne asigura că punem planeta în mișcare și ne angajăm pentru un viitor mai bun și mai sustenabil.

Ambalajele alimentare sustenabile: mai mult decât a folosi mai puțin plastic

Ambalajele alimentare sustenabile: mai mult decât a folosi mai puțin plastic

Ambalajele alimentare sustenabile: mai mult decât a folosi mai puțin plastic Discuțiile din prezent despre noile concepte de ambalare se concentrează, în primul rând, pe sustenabilitate: ce alegeri putem face pentru a ne reduce impactul asupra mediului și a-l proteja mai bine de deșeurile nedorite? Răspunsul direct pare să fie „utilizând mai puțin plastic”.