Puratos inovează ambalajele pentru o planetă mai bună și pentru un alt nivel de experiență a clientului

15 feb. 2023

Blog
Angajamente
Cercetare și dezvoltare
Sustenabilitate
Servicii

În calitate de furnizor global, de top, al ingredientelor și soluțiilor pentru industria alimentară, noi, cei de la Puratos, suntem dedicați sustenabilității și practicilor de afaceri responsabile. Depunem eforturi considerabile pentru a reduce impactul asupra mediului a produselor și a organizației noastre în general.

În conformitate cu obiectivul nostru de a deveni o companie cu zero deșeuri pentru depozitele de gunoi, la nivel mondial până în 2030, luăm măsuri concrete pentru a reduce cantitatea de plastic, de unică folosință, în operațiunile noastre, a reutiliza cât mai mult posibil materialele de ambalare și a face toate materialele de ambalare complet reciclabile până în 2025. Cei trei ‘R’ sunt fundamentul eforturilor noastre de reducere a deșeurilor.

Ca parte a acestui angajament, vom introduce transformări ale ambalajelor și vom face progrese semnificative în călătoria noastră către un viitor fără deșeuri.

UN PRIM PAS CĂTRE AMBALAJELE RECICLABILE

Urmând direcțiile organizațiilor comerciale internaționale recunoscute și ale liderilor în domeniul ambalajelor sustenabile, cum ar fi RecyClass, Ceflex și 4evergreen, facem un pas uriaș înainte și schimbăm designul ambalajului produselor noastre, făcându-le mai sustenabile și mai convenabile pentru clienții noștri.

Trecerea la materiale gata de reciclare

Multe dintre produsele noastre, cum ar fi Belcolade, Smoobees, Softgrain și altele, vin în pungi de plastic. Modificăm aceste materiale de ambalare pentru a avea o structură monomaterială, ceea ce înseamnă că sunt fabricate dintr-un singur tip de material, mai degrabă decât dintr-o combinație de materiale. Acest lucru are un mare beneficiu: poate fi reciclat mai ușor, deoarece poate fi sortat și procesat mai eficient la unitățile de reciclare, reducând deșeurile în gropile de gunoi și scăzând impactul asupra mediului al produselor noastre. În plus, poate fi mai rentabil pentru clienții noștri să recicleze.

Reproiectat cu gândul la ușurința de reciclare și la confortul clienților

Când vine vorba de pungi cu mix-uri pudră, cele mai multe dintre ele fiind utilizate pentru amestecuri și amelioratori de panificație, noul ambalaj va fi proiectat inteligent pentru a separa cu ușurință straturile de hârtie și polietilenă, permițând o reciclare ușoară. Acest lucru asigură faptul că produsele noastre își mențin nivelul ridicat de siguranță alimentară și de producție, fiind în același timp sustenabile.

 

PROCES DE PRODUCȚIE SUSTENABIL ȘI MATERII PRIME NEPRELUCRATE CU DESIGN COMUN

Noul nostru ambalaj va fi, de asemenea, produs într-un mod mai sustenabil, folosind mai puține substanțe chimice și mai puțină energie și va fi fabricat din materii prime sustenabile certificate acolo unde este posibil, cum ar fi hârtia certificată FSC atunci când vine vorba de ambalajele noastre de pungi cu mix-uri pudră utilizate în masă.

Îmbunătățim ambalajul pentru a urma un design comun, care aduce o serie de beneficii pentru planetă: hârtie 100% nealbită, imprimare monocolor, consum redus de cerneală cu până la 70%, consum mai puțin de energie și deșeuri reduse. Acestea, precum și multe alte schimbări, vor reduce semnificativ impactul asupra mediului a produselor noastre, ajutându-vă pe voi. - clienții noștri - să vă îmbunătățiți acreditările în materie de sustenabilitate.

 

INOVAȚIE FUNCȚIONALĂ

Dar nu am uitat nici de funcționalitate. Noul nostru ambalaj va include caracteristici precum sistemul de siguranță alimentară, ușor de deschis pentru pungile noastre care conțin ingrediente sub formă de pulbere, care ajută la garantarea igienei în mediile de procesare a alimentelor, previne contaminarea în timpul deschiderii pungilor și reduce risipa alimentară. Ambalajul nostru sub formă de pungă va fi proiectat cu ideea de a facilita stivuirea pe paleți, fără a utiliza ambalaje ondulate și să fie ușor de golit complet, ceea ce duce, de asemenea, la reducerea deșeurilor alimentare.

Multe dintre produsele noastre, precum Sproutgrain, sunt deja oferite în acest ambalaj funcțional și durabil. Această inovație va fi extinsă în continuare la alte produse, aducându-ne mai aproape de atingerea obiectivelor noastre de sustenabilitate.

MAI MULT DECÂT O SCHIMBARE A AMBALAJULUI NOSTRU

• Treceți la ambalaj nealbit și reciclat

Pentru a ajuta clienții noștri să reducă și mai mult amprenta asupra mediului a produselor lor, facem o schimbare și în ambalajul nostru secundar. Produsele noastre vor fi livrate în curând în cutii din hârtie nealbită, dezvoltată cu pastă reciclată și cu un consum redus de cerneală.

• Puterea materialelor sustenabile reutilizabile

De asemenea, recunoaștem importanța punerii în comun sau a utilizării materialelor durabile reutilizabile în locul ambalajelor de unică folosință, atât pentru ambalajele secundare de intrare, cât și pentru cele de ieșire. Este ceea ce implementăm în multe piețe din întreaga lume. După ce primim produsele noastre în ambalaje rigide, convenabile și sigure, acestea sunt apoi returnate pentru reutilizare. Ambalajele reutilizabile necesită mai puține materii prime pentru fabricare și, prin urmare, reduc emisiile de CO2 și impactul nostru general asupra mediului, atingând un echilibru între a fi durabil și convenabil pentru voi.

PURATOS ESTE LIDER ÎN DOMENIUL AMBALAJELOR SUSTENABILE

La Puratos, facem pași importanți către ambalajele sustenabile, cu accent atât pe mediu, cât și pe confortul clienților. Angajamentul nostru, de a face toate materialele noastre de ambalare complet reciclabile sau reutilizabile până în 2025, demonstrează dedicarea noastră față de sustenabilitate și practici de afaceri responsabile.

Îi invităm sincer pe clienții noștri să elimine ambalajele produselor noastre în conformitate cu normele și cerințele locale de sortare. Haideți să ducem planeta înainte, împreună, reducând cantitatea de deșeuri, reutilizând și reciclând cât mai mult posibil!

Citește mai mult

Împreună, să creăm un viitor mai sustenabil pentru industria de brutărie, patiserie și ciocolaterie

Împreună, să creăm un viitor mai sustenabil pentru industria de brutărie, patiserie și ciocolaterie

Oferim clienților noștri soluții durabile și o transparență completă cu privire la proveniența ingredientelor pentru a ne asigura că punem planeta în mișcare și ne angajăm pentru un viitor mai bun și mai sustenabil.

Ambalajele alimentare sustenabile: mai mult decât a folosi mai puțin plastic

Ambalajele alimentare sustenabile: mai mult decât a folosi mai puțin plastic

Ambalajele alimentare sustenabile: mai mult decât a folosi mai puțin plastic Discuțiile din prezent despre noile concepte de ambalare se concentrează, în primul rând, pe sustenabilitate: ce alegeri putem face pentru a ne reduce impactul asupra mediului și a-l proteja mai bine de deșeurile nedorite? Răspunsul direct pare să fie „utilizând mai puțin plastic”.

Ambalaj sustenabil și de ce contează

Ambalaj sustenabil și de ce contează

De ce ar trebui ca producătorii de alimente să aleagă furnizori care au în vedere sustenabilitatea și care este rolul ambalajului în amprenta ecologică a produsului? Descoperiți răspunsurile în acest articol!