Suntem foarte mândri să păstrăm moștenirea panificației și producției de ciocolată.

Aici, la Puratos, noi înțelegem puterea inovării. De asemenea, credem în păstrarea modalităților tradiționale de fabricare a pâinii și ciocolatei. Prin combinarea acestei inovații cu tradiția, vă putem oferi ce avem mai bun.

Pasiunea noastră pentru natură, autenticitate și diversitate a condus la crearea Bibliotecii noastre de Maiele. Este mărturia supremă a tradițiilor de fabricare a pâinii, ajutând la păstrarea artei străvechi a fermentației naturale. Cu aceeași pasiune ne propunem să păstrăm moștenirea ciocolatei belgiene.

Pâine

 

Studierea istoriei pâinii și a multiplelor sale utilizări din întreaga lume ne-a oferit cunoștințele de care avem nevoie pentru a vă oferi vouă, consumatorilor, tot ce este mai bun din acest produs. Cu toate acestea, istoria maielei este atât de vastă încât nu am vrut să o păstrăm pe toată doar pentru noi! Ca atare, am decis să creăm „Maison du Levain” (Center for Bread Flavor) (Centrul Aromelor de Pâine), unde vizitatorii pot descoperi ei înșiși trecutul, prezentul și viitorul maielei.

Ciocolată

 

Incomparabilă la nivel de gust, ciocolata belgiană ocupă un loc special în inimile noastre, de vreme ce Puratos a fost fondată în Belgia. Ca atare, suntem dornici să continuăm tradiția care a făcut ciocolata belgiană celebră în întreaga lume. Belcolade produce ciocolată în Belgia de 30 de ani, folosind doar cele mai bune materii prime și maniera belgiană de fabricare a ciocolatei. Belcolade nu folosește alte grăsimi în afara celei din cacao și doar vanilie naturală. Drept rezultat, ciocolata Belcolade are un gust specific, deosebit, care obține rezultate foarte bune la testele de gust desfășurate cu consumatorii. În anul 2008, Belcolade a achiziționat 60 de hectare de teren în Chunca (fosta Tikul) din Yucatan, Mexic, unde am plantat criollo - una dintre cele mai vechi, mai rare și mai bune varietăți de cacao care a existat vreodată. Există cinci varietăți vechi de cacao în Mexic, pe care dorim să le păstrăm folosind un model similar celui pe care l-am folosit pentru Biblioteca noastră de Maiele. Ca atare, am construit colibe tradiționale mayașe pe teren, care au fost folosite pentru a găzdui o colecție din aceste soiuri autohtone. De asemenea, ne propunem să plantăm peste 300.000 de arbori acolo (66.000 au fost deja plantați), pentru a crea un sanctuar pentru animale sălbatice și a contribui și mai mult la protejarea mediului local și a biodiversității, precum și pentru a proteja istoria valoroasă a cacauei. Puratos lucrează cu muzeele de Istorie a Ciocolatei, pentru a împărtăși povestea cacauei și a explica cum sunt transformate boabele în ciocolată. Aceasta este o altă modalitate foarte bună de a promova ciocolata noastră belgiană de talie mondială. Zece muzee sunt deja deschise în Bruges, Bruxelles, Paris, Colmar, Praga, Pruhonice, Uxmal, Valladolid, Playa del Carmen și Beirut.

O viață mai bună

Puratos își va pune întotdeauna oamenii pe primul loc. Echilibrăm inovația cu tradiția, pentru a asigura o calitate superioară, care nu ne compromite niciodată valorile și facem tot posibilul pentru a ne împărtăși succesul cu aceia care merg pe acest drum alături de noi.

Citește mai mult

Comunități

Lucrăm în armonie cu acele comunități din care facem parte: scopul nostru este să asigurăm venituri sigure și stabile pentru fermierii din întreaga lume și să investim în oferirea unor oportunități educaționale care schimbă vieți prin intermediul asociațiilor noastre Bakery School.

Citește mai mult