Explorați cele mai apreciate arome de iarnă pentru un sezon confortabil

13 dec. 2023

Blog
Tendințe de consum
Taste Tomorrow

V-ați surprins vreodată dorind un moment de confort, fie că este vorba de a vă cuibări cu o pătură moale în primele zile răcoroase sau de a savura o zi de relaxare în aer liber în condiții de iarnă mai blândă? Dorința de confort și căldură este o temă universală care definește sezonul de iarnă, iar acest lucru se extinde la ceea ce consumatorii doresc în materie de produse de patiserie. 

Descoperiți aromele îmbietoare la care consumatorii tânjesc iarna.

Conform sondajului nostru global Taste Tomorrow 2023, realizat în rândul a 20 000 de consumatori, 73% dintre aceștia preferă să aibă un element familiar atunci când încearcă noi tipuri de alimente. Oamenii caută alinare în ceea ce le este familiar și, prin urmare, optează pentru produse alimentare care evocă sentimente de căldură și confort. Acest lucru este valabil mai ales pentru lunile de iarnă. Acesta este cel mai bun moment pentru a le oferi consumatorilor ceea ce își doresc: o nouă abordare a produselor clasice pe care le cunosc și în care au încredere. 

Cum? La nivel mondial, 72% dintre oameni preferă să încerce alimente cu texturi diferite și 69% doresc să încerce alimente în formate noi. Așa că transformați acea prăjitură cu foietaj într-un Amber Napoleon sau transformați căsuța de turtă dulce într-un tort cu straturi fine, cremă ganache și inserție de fructe de pădure. Experimentați forme, dimensiuni, compoziția creațiilor voastre de patiserie și cofetărie, dar rămâneți la aromele bine-cunoscute și iubite.

Iată cinci dintre profilurile tradiționale de arome de iarnă:

  • Nuci
  • Ciocolată caldă
  • Citrice
  • Condimente
  • Cu Alcool

Nuci

În colțurile liniștite ale satelor alpine și în piețele pline de viață din Orientul Mijlociu, nucile sunt în centrul atenției în timpul iernii. Multe fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi castanele și nucile, sunt de sezon în lunile de toamnă și de iarnă. Această disponibilitate sezonieră le-a făcut, din punct de vedere istoric, să fie mai importante în prăjiturile de iarnă. Acum, am ajuns să asociem alunele și nucile pecan cu căldura și confortul sezonului. 

Pentru mulți, aroma nucilor prăjite sau a produselor de cofetărie cu nuci este incredibil de reconfortantă. Iar nucile sunt adesea legate de bunătățile clasice de Crăciun, gândiți-vă la prăjitura bulgăre de zăpadă: o prăjitură cu unt cu migdale de mărimea unei mușcături, care este rulată în zahăr pudră, astfel încât să arate ca un mic bulgăre de zăpadă. Aromele de nuci se potrivesc bine și cu alte ingrediente de iarnă, cum ar fi ciocolata, scorțișoara și condimentele. Aceste combinații creează profiluri de arome complexe și satisfăcătoare, care sunt deosebit de atrăgătoare atunci când afară este frig.

Ciocolata caldă

O ceașcă bună de ciocolată caldă oferă sentimentul suprem de confort și răsfăț pe timp de iarnă. Această băutură evocă nostalgia și aduce înapoi amintiri dragi din copilărie, de la întâlnirile de familie. Nu e de mirare că ciocolata caldă a apărut ca o aromă de iarnă pentru prăjituri, torturi și brioșe. Deși aceste produse nu se abat prea mult de la produsele clasice cu aromă de ciocolată, potențialul de marketing este mult mai mare. Biscuiții Amaretto Hot Cocoa Cookies de la Pepperidge Farm sunt promovați ca fiind o exclusivitate de sărbători și vin într-un ambalaj roșu cu decorațiuni cu fulgi de zăpadă. Acestea sunt oferite doar pentru o perioadă limitată de timp pentru a spori și mai mult atractivitatea. 

Estetica dulciurilor cu ciocolată caldă este adesea îmbunătățită cu topping-uri clasice de ciocolată caldă, cum ar fi mini bezele, picături de fondant cald sau bomboane de mentă. Acestea fac ca produsele de cofetărie cu ciocolată caldă să fie foarte indulgentă și oferă un aspect Instagramabil.

Citricele

Citricele, cum ar fi portocalele, grepfrutul și clementinele, sunt în sezon în timpul lunilor de iarnă. Acestea sunt alimente populare în această perioadă a anului, deoarece cantitățile lor mari de vitamina C sunt importante pentru a combate răcelile și gripa. Deși pentru produsele de patiserie și cofetărie, contează mai ales aroma. 

Combinațiile populare pentru prăjituri și gustări sunt clementine și ciocolată, portocale și scorțișoară sau portocale roșii și vanilie. Cea mai omniprezentă dintre toate ar putea fi portocală și merișor, cum ar fi în cazul prăjiturii Spiced Orange & Cranberry Shortbread din linia Winter Wonderland de la Cartwright & Butler. Echilibrul dintre dulce și acrișor funcționează foarte bine, în timp ce culorile vibrante de portocaliu și roșu intens ale portocalelor și merișoarelor creează un contrast vizual foarte atrăgător.

Condimentele

Turta dulce ar putea fi cea mai bună prăjitură de iarnă. Pentru mulți oameni, această prăjitură este primul lucru care le vine în minte atunci când se gândesc la bunătăți de iarnă. Acest deliciu - adesea în formă de omuleț - este făcut cu ghimbir, cuișoare, nucșoară și scorțișoară. Aceste condimente populare de iarnă nu numai că adaugă aromă, dar au și proprietăți de încălzire.

O aplicație mai modernă a acestor condimente de iarnă este brioșa chai latte. Acolo, condimentele de iarnă sunt combinate cu ceai negru și smântână. Fiind o băutură caldă, chai are aceleași calități reconfortante ca și ciocolata caldă, dar cu un pumn de condimente. Amestecul clasic de chai este format din scorțișoară, cardamom, cuișoare, boabe de piper, anason stelat și ghimbir.

Cu alcool

Vremea rece îi atrage pe consumatori către băuturi alcoolice precum vinul fiert, romul, scotch-ul și bourbonul. Condimentele și căldura fac ca aceste băuturi să fie extrem de atrăgătoare în timpul iernii, de asemenea ca aromă pentru produsele de cofetărie. Gândiți-vă la clasicele prăjituri cu fructe cu puțin rom. 

Dar sunt posibile și aplicații mai la modă. Union Square Donuts oferă o gogoașă caramelizată cu whisky și sare de mare, în care whisky-ul adaugă bogăție și profunzime unui deliciu altfel copleșitor de dulce. Brandul finlandez Karl Fazer oferă prăjitura sub formă de tort de jaffa în aromă de glogg, versiunea scandinavă a vinului fiert. Baza de blat moale este acoperită cu gem cu aromă de glogg și ciocolată neagră. Dulce dar cu o notă puternică!

O aromă cu adevărat călduroasă: dulce-picant

Un baton de ciocolată dulce cu chili picant sau o plăcintă de piersici cu fructe cu o senzație de foc surprinzătoare de la jalapeno. Dulce-picant este literalmente cea mai tare tendință de aromă în patiserie, cofetărie și ciocolaterie în acest moment. Aflați totul despre această tendință.