Căsuța din povești

Decorează vitrina de sărbători cu deserturi festive și creative

Compoziție și Decor:

  1. Blaturile
  2. Siropul
  3. Crema de asamblare
  4. Inserția din fructe de pădure
  5. Ganache de ciocolată
  6. Decor

Modul de preparare

Aluatul
Toate ingredientele se mixează în cuva mixerului, timp de 3-4 min la viteză medie. Se toarnă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem la temperatura 165°C, 12-15 min.

Crema de asamblare
Toate ingredientele se mixează în cuva mixerului la viteză medie, până obţinem o consistență cremoasă şi densă.

Sirop
Apa şi zahărul se fierb.

Inserţia din frcute de pădure
Se încălzeşte piureul din fructe de pădure, se adaugă pectina împreună cu zahărul, sub formă de ploiţă. Se continuă fierberea încă 2 min. Apoi se toarnă în forme metalice de dimensiuni dreptunghiulare. Se congelează.

Ganache din ciocolată
Passionata se aduce până la punctul de fierbere, se toarnă peste ciocolată, se amestecă până la omogenizare. Se lasă la frigider pentru stabilizare (6-8h). Se mixează la viteză medie până.

Asamblarea şi decor

Blaturile se porţionează în aşa fel încât să formeze pereţii drepţi ai căsuţei şi apoi să se îngusteze către vârful acoperişului. Se aşează pe rând, se însiropează, se ung cu cremă din frişcă şi mascarpone, pe primele 2 blaturi se aşează inserţia din fructe de pădure congelată. Barotarea și acoperirea de deasupra se face cu crema ganache. Acoperişul îl construim din biscuiţii Savoiardi, uşile și ferestrele din aluat fărâmicios.


Căsuța din povești

Autor: Puratos Moldova

Nivel complexitate:  

Oferă-ți bucuria unui desert de poveste și lasă-te inspirat de această experiență culinară magică.

Nu uita ingredientele cheie:

Tegral Satin Moist Dark Cake: Mix complet de patiserie destinat obținerii checurilor şi a foilor de prăjitură cu cacao, cu textură moale, umedă.

Passionata: Cremă vegetală inovatoare care conferă o senzație de prospețime și savoare, specifice pentru frișca naturală.

Belcolade Lait: Ciocolată belgiană veritabilă albă, sub formă de picături cu 30% conținut de unt de cacao.

Chocolante Dark 55%: Ciocolată reală din cele mai bune boabe de cacao.