În forma de silicon poșăm 60% din ganache, punem insertul din citrice, închidem forma cu restul cremei, nivelăm. Lăsăm la congelator.
Velurăm, așezăm fiecare mousse pe un biscuite, decorăm cu cremă ganache, zest de portocală și perle din ciocolată.
Metodă de preparare
Biscuiți fărâmicioşi
Toate ingredientele se mixează în mixer cu paleta, se întinde aluatul între 2 foi de copt (2 mm grosimea), se lasă la frigider pentru 1 h.
Decupăm. Lăsăm la congelator 30-60 min.
Se aşează biscuiţii între 2 covorașe perforate. Se coc la T=160°C timp de 11 minute.
Ganache cu ciocolată albă şi mascarpone
Se hidratează gelatina în apă rece.
Se încălzește frișca cu siropul de glucoză la 60-80”C.
Dizolvăm în frișca încălzită gelatina hidratată. Între timp, topim ciocolata. Adăugăm în 2-3 etape frișca(1) încălzită care conține glucoză și gelatină, peste
ciocolata topită, mixând cu spatula de silicon în mișcări circulare la mijlocul bolului. Adăugăm mascarpone. Procesăm cu blenderul de mână, adăugăm frișca (2) rece și emulsionăm din nou cu blenderul de mână.
Turnăm ganache-ul într-o tavă plată în strat subțire.
Acest lucru va permite cristalizarea uniformă pe toată suprafața ganache-ului. Lăsăm la stabilizare pentru 12h. Spumăm
Insert cu citrice
Se aduce până la punctul de fierbere frişca și se adaugă peste gelatina hidratată, Deli Citron+Deli Orange. Se procesează cu blenderul se toarnă într- o formă de metal 20x20 cm. Se congelează.
Velur
Se topeşte ciocolata la microunde împreună cu glazura Carat Coverlux White, apoi adăugăm uleiul.
Temperatura de aplicare 25-27°C.
Mousse cu citrice
Autor: Puratos Moldova
Nivel complexitate:
Mousse fresh de lămâie și portocală cu ganache fin din ciocolată albă Belcolade și mascarpone. Un desert irezistibil, creat să aducă volum și atractivitate vitrinei de iarnă.
Utilizăm cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe website-ul nostru, pentru a recunoaște vizitele repetate și preferințele voastre, precum și pentru a măsura și analiza traficul. Pentru a afla mai multe despre modulele cookies, inclusiv despre cum să le dezactivați, consultați politica noastră privind cookies. Apăsând clic pe „Accept toate cookies” vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookies.