Gelato base, apa și zahărul se mixează cu telul după care se procesează cu belnderul. Amestecul se lasă pentru 10 minute, se pasteurizează la temperatura de 75°C. Amestecul pasteurizat se toarnă peste Deli Orange, se omogenizează, se adaugă frișca, se procesează cu blenderul. Mixul se pune în mașina pentru gelato setată la -23°C. Gelato se evacuează din cuva mașinii, se pune la shocker (T= -34°C) pentru 10-30 min, după se păstrează la T= -13°C.
Glintwein
Într-un vas cu pereții groși se pune zahărul, un baton de scorțișoară, anason, coaja de la portocală și sucul acesteia, la final se toarnă vinul. Compoziția obținută se aduce până la fierbere.
Servire
Într-un pahar de vin se pun 3 biluțe de gelato peste care ulterior se toarnă glintwein-ul.
Christmas Gelato
Autor: Puratos Moldova
Nivel complexitate:
Christmas Gelato combină prospețimea portocalei cu notele calde de glintwein, într-un desert de iarnă spectaculos și ușor de realizat. Încearcă rețeta!
Utilizăm cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe website-ul nostru, pentru a recunoaște vizitele repetate și preferințele voastre, precum și pentru a măsura și analiza traficul. Pentru a afla mai multe despre modulele cookies, inclusiv despre cum să le dezactivați, consultați politica noastră privind cookies. Apăsând clic pe „Accept toate cookies” vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookies.