Pistachio Madeleine

Desert tematic de sărbători

Decor

Carat Supercrem Crispy Nuts și Carat Coverlux Dark se combină în proporție de 70% Carat Supercrem Crispy Nuts și 30% Carat Coverlux Dark, apoi se topesc la microunde până la temperatura de 40°C. Madeleinele se glazurează până la jumătate, se îndepărtează excesul și se presară cu făină de fistic sau arahide mărunțite.

Metodă de preparare

Aluat madeleine
Untul se mixează până la obținerea unei mase pufoase, apoi se adaugă ouăle și se mixează până când compoziția devine omogenă. Se adaugă SuperCake Choco și se continuă mixarea până la încorporarea completă a ingredientelor. Glazura de ciocolată Carat Coverlux Dark se topește la microunde și se adaugă în aluat, continuând mixarea până la obținerea unei compoziții omogene.

Inserția
Se porționează bucăți de câte 2 g din Carat Nuxel Pistachio sau Carat Nuxel Hazelnut, care se congelează.

Asamblare și coacere
Formele din silicon pentru madeleine se umplu cu aluat până la o treime din volum. În centru se plasează două porții de inserție Carat Nuxel Pistachio, apoi se completează cu aluat până la jumătate. Madeleinele se coc în cuptor cu convecție la 180°C, timp de 8 minute. Se lasă la răcit.

Pistachio Madeleine

Autor: Puratos Moldova

Nivel complexitate:  

Schimbă rețeta clasică de madeleine cu o variantă actuală: inserție de fistic, blat din cacao și glazură din ciocolată și alune. Perfecte pentru a fi adăugate în oferta de sezon.