Cuberdon & Zmeură

Rețetă Cuberdon cu zmeură

Bicolor

Violet: Păstrați deoparte 25% din aluat nelaminat pentru a-l pune deasupra înainte de a întinde și de a lamina restul de 75%.

Metoda de preparare

Mixare

Cremeux Zmeură

Se încălzește piureul de zmeură. Se bat oul, gălbenușul și zahărul împreună, se adaugă în piureul de zmeură și se continuă fierberea până la 82 °C. Se ia de pe foc și se adaugă gelatina hidratată ulterior. Adăugați untul când amestecul este în jur de 35-37°C si la final ciocolata sfărâmițată.

Coacere și asamblare

Rețetă Cuberdon & Zmeură

Autor: Puratos Moldova

Cuberdon cu aromă de zmeură este unul dintre cele mai emblematice dulciuri din Belgia. Am preluat aroma și forma instantaneu recunoscută a Cuberdonului, despre care se spune că a fost inspirată de pălăriile călugărilor, și le-am transformat într-un croasant la fel de iconic și total irezistibil, cu aromă de zmeură!