Ruladă cu cremă de ciocolată

Modul de preparare

Blatul „Jaconde”
Ouăle se mixează cu zahărul pudră și făina de migdale (10-15 min), la viteză mare. Topim untul, introducem în compoziția de ouă, apoi adaugăm și făina cernută. Aparte, din albușuri formăm o bezea și o încorporăm în 2-3 faze, amestecând atent cu spatula. Turnăm aluatul în forma de 20x30, coacem T=200°C, 7 min.

Crema de ciocolată
Preparăm crema anglaise: Frișca și laptele se fierb împreună cu boabele de cafea. Strecurăm și turnăm peste gălbenușurile amestecate cu zahăr. Revenim, să amestecăm crema la foc mic, până atinge temperatura de 85°C. Adăugăm gelatina hidratată, sarea și ciocolata. Procesăm cu blenderul. Lăsăm la rece pentru 5-6h. Mixăm cu paleta la viteză medie, până crema devine densă.

O ruladă care poate fi prezentă mereu la tine în vitrină

Nivel complexitate:  

Compoziție și decor

Rulada este constituită din:

  1. Blatul „Jaconde”
  2. Crema de ciocolată
  3. Pralicrac Almond

Asamblarea și finisarea ruladei:

  • Pe blatul răcit se pune crema și se nivelează cu spatula.
  •  Se rulează și se lasă la rece pentru 8-10 h.
  • Se taie felii cu grosimea de 4.5 cm.
  • Se glazurează cu Pralicrac Almond (preîncălzit, pentru a primi o textură mai fluidă).