Belcolade Amber - ciocolată belgiană veritabilă cu gust deosebit de caramel sărat
Starfruit Mandarină - piure de fructe naturale, cu gust real al fructelor
Făina de migdale PatisFrance - pudră foarte fină obținută din migdale pure, decojite.
Starfruit mandarină şi sucul de lămâie se fierb. Într-un vas unim gălbenușurile, ouăle și zahărul, turnăm sucul fierbinte și amestecăm, întoarcem înapoi la foc mic compoziția, amestecăm continuu, până ajunge la temperatura de 84 ̊C, adăugăm gelatina hidratată și untul rece. Procesăm cu blenderul. Compoziția rezultată se toarnă în forme de silicon și se congelează.
Albuşurile se mixează, treptat se adaugaă zahărul. Făina de migdale, zahărul pudră, făina, se amestecă. Atunci când albușurile au format o bezea, 1/3 se adaugă în ciocolata topită, cealaltă parte o introducem treptat în amestecul de ingrediente uscate. La final amestecăm cu spatula cele 2 compoziții. Se toarnă apoi în formă și se coace la 165°C timp de 10-12 minute.
Belcolade Blanc (55%) și untul se topesc în vase aparte. Când ambele au devenit lichide, le unim, adăugăm colorantul şi procesăm cu blenderul. Aşteptăm când masa ajunge la temperatura de 33°C, atunci putem velura.
Velurarea se efectuează pe produsul congelat.
Nivel complexitate:
Pe cât de frumos pe atât de delicios. Gobulețul Amber este desertul irezisibil din vitrină cu care să îți cucerești clienții.