Magical Holiday Cake

Rețetă de Crăciun

Ingrediente

Umplere și finisare

Se pun 3 straturi de blat cu 500 g ganache între ele, folosiți cele 250 g ganache rămase deasupra tortului.
Congelați și tăiați la 15x10 cm. Păstrați-l la frigider pentru a se dezgheța, apoi scufundați-l în glazura de ciocolată la 35°C.
Decorați cu bucle și stele de ciocolată, adăugați câteva bucăți de biscuit.

Bucle de ciocolată:
Pe o masă de granit întindeți Carat Coverlux Dark și răzuiți-l cu un inel de tartă pentru a face buclele.

Steaua de ciocolată:
Între două foi de chitară, întindeți Carat Coverlux Dark și folosiți un decupator pentru a tăia steaua.

Mod de lucru

Blat de ciocolată

Rețetă pentru 3 tăvi 60x40 cm.

În bolul unui mixer se amestecă toate ingredientele, cu paleta, timp de 5 min. la viteză medie.
Pe un mat de silicon se întinde aluatul, cu grosimea de 7 mm.
Se coace în cuptorul cu vatră la temperatura de 180° C timp de 12-14 min. cu trapa închisă.
Se aranjează foile de blat punând hârtie de copt între ele după ce le scoateți din cuptor.

Ganache de ciocolată

Rețetă pentru 1 ramă 40x60 cm.
Se aduce frișca la punctul de fierbere și se toarnă peste Carat Coverlux Dark.
Se răcește la 35°C, apoi se adaugă untul.
Folosiți un blender de imersie pentru a emulsifia compoziția.
Întindeți 500 g pe strat (x2) și 250 g deasupra.

Glazură de ciocolată

Topiți Carat Coverlux Dark la 45-50°C, adăugați uleiul și biscuiții sfărâmați.
Utilizați la 35°C.

Biscuit

Se pun pe baie de aburi albușurile și zahărul până ajung la 60°C. Apoi se pun la bătut până se răcesc.
Încorporați pudra de migdale cernută și zahărul pudră.
Se întinde în tavă pe hârtie de copt.
Coaceți într-un cuptor cu vatră la 130°C timp de trei ore, cu trapa deschisă.

Rețete asociate
Chouski
Rețetă de inspirație pentru sărbătorile de iarnă
Exotic Winter Dessert
Rețetă de inspirație pentru sărbătorile de iarnă
Angel’s Christmas Cake
Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.
Nuxel Swiss Roll
Rețetă de inspirație pentru sărbătorile de iarnă