Angel’s Christmas Cake

Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.

Compoziție tort Ø 18 cm
  1. Chiffon Cake –Ø 18 cm

  2. Cremă 

  3. Sirop

  4. Bezea cu arahide - Ø 16 cm

  5. Glazura Decorcrem Amber

  6. Decor: Carat Coverlux Amber, Black, White

Decor

Carat Coverlux Amber, White, Dark

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Rețeta Chiffon Cake
Se amestecă ingredientele uscate, apoi se mixează cu ouăle si apa la viteză maximă, timp de 8-10 min. Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Aluatul se transferă in inel Ø 18 cm și se coace timp de 20-25 min.

Rețeta crema

Frișca Festipak se aduce la punctul de fierbere, se toarnă peste glazura Coverlux Amber și se amestecă până se obține un ganache. Se adaugă Decorcrem Amber topit la 40°C și din nou se omogenizează. In bolul de la mixer, se combină mascarpone cu frișca Festipak rece. Amestecul din Coverlux Amber si Decorcrem Amber se omogenizează cu amestecul din mascarpone. Se lasă sa se stabilizeze la frigider, timp de 8 ore. 

Crema pentru asamblare - 1 porție. 

Crema pentru nivelare - 1/2 porție.


Rețeta sirop
Decorcrem Amber se topește la 40°C si se omogenizează cu frișca Festipak încălzită la 40°C

Rețeta bezea
Preparăm bezea după metoda elvețiană: albușul cu zahărul se încălzesc la bain-marie până la 60°C. Albușul se bate la viteză medie până se răcește. La final, se adaugă oțetul si amidonul, se omogenizează, apoi se adaugă arahidele prăjite. Din bezeaua obținută se formează inele de Ø 16 cm, 8-10 mm grosime. Se usucă în cuptor timp de 2h, la temperatura de 75°C, cu trapa deschisă.

Rețeta glazura
Carat Decorcrem Amber se topește la 45°C. Tortul se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.

Decor
Pentru decorul din glazură, Carat Coverlux se topește la temperatura de 45-50°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C. Steluțe și Brăduți Glazura se întinde pe mat de silicon în strat subțire și se lasă să se stabilizeze. Se acoperă cu folie de plastic si cu ajutorul decupatoarelor se obțin brăduții și steluțele Pentru a crea semisfere cu interior gol, glazura se toarnă in forme de policarbonat semisfere in strat dublu. După aplicarea primului strat formele se lasă la frigider 2 min, după aplicarea celui de-al doilea strat, formele se lasă sa se stabilizeze la 4˚C pentru alte 5 min. Pentru a forma sferele, se încălzește o suprafața din metal cu ajutorul căreia topim marginile formei și astfel unim semisferele.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conviniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Când și unde poți impresiona cu această rețetă?

  • Patiserie
  • Ciocolaterie
  • Crăciun
  • Sărbători
Încearcă toate rețetele
Tort Doboș Amber
Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.
Cozonac artizanal
Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi de Paşti. Tradiția spune că dacă nu ai cozonac pe masă înseamnă că nu sărbătorești. Transformarea unui produs cu o istorie de secole a fost posibilă datorită Inovațiilor Carat.
Caramel Napoleon
Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.
Blondina
Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao.
Cozonac cu conținut redus de zahăr
Carat Coverlux Dark SR se topește la temperatura de 45-48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C.
Amber Gourmet
Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.
Golden Eclair
O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, crema custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.
Salted Caramel Éclair
Carat Decorcrem Amber se topește la 45-50°C. Eclerele se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.
Pădurea de Aramă
Experții Puratos te ajută sa transformi deserturile clasice în deserturi excepționale. ”Pădurea de Aramă” este o transformare a renumitului tort ”Pădurea Neagră”, cu accente delicioase de caramelă sărată și culoare aurie datorită cuverturii Carat Decorcrem Amber.
Croissant cu Nuxel
Răsfăță-ți clienții cu croasantul nostru perfect, cu straturi fine de foitaj și crema delicioasă de ciocolată cu alune.
Angel’s Christmas Cake
Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.
Creează artă cu Carat!