Angel’s Christmas Cake

Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.

Compoziție tort Ø 18 cm
  1. Chiffon Cake –Ø 18 cm

  2. Cremă 

  3. Sirop

  4. Bezea cu arahide - Ø 16 cm

  5. Glazura Decorcrem Amber

  6. Decor: Carat Coverlux Amber, Black, White

Decor

Carat Coverlux Amber, White, Dark

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Rețeta Chiffon Cake
Se amestecă ingredientele uscate, apoi se mixează cu ouăle si apa la viteză maximă, timp de 8-10 min. Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Aluatul se transferă in inel Ø 18 cm și se coace timp de 20-25 min.

Rețeta crema

Frișca Festipak se aduce la punctul de fierbere, se toarnă peste glazura Coverlux Amber și se amestecă până se obține un ganache. Se adaugă Decorcrem Amber topit la 40°C și din nou se omogenizează. In bolul de la mixer, se combină mascarpone cu frișca Festipak rece. Amestecul din Coverlux Amber si Decorcrem Amber se omogenizează cu amestecul din mascarpone. Se lasă sa se stabilizeze la frigider, timp de 8 ore. 

Crema pentru asamblare - 1 porție. 

Crema pentru nivelare - 1/2 porție.


Rețeta sirop
Decorcrem Amber se topește la 40°C si se omogenizează cu frișca Festipak încălzită la 40°C

Rețeta bezea
Preparăm bezea după metoda elvețiană: albușul cu zahărul se încălzesc la bain-marie până la 60°C. Albușul se bate la viteză medie până se răcește. La final, se adaugă oțetul si amidonul, se omogenizează, apoi se adaugă arahidele prăjite. Din bezeaua obținută se formează inele de Ø 16 cm, 8-10 mm grosime. Se usucă în cuptor timp de 2h, la temperatura de 75°C, cu trapa deschisă.

Rețeta glazura
Carat Decorcrem Amber se topește la 45°C. Tortul se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.

Decor
Pentru decorul din glazură, Carat Coverlux se topește la temperatura de 45-50°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C. Steluțe și Brăduți Glazura se întinde pe mat de silicon în strat subțire și se lasă să se stabilizeze. Se acoperă cu folie de plastic si cu ajutorul decupatoarelor se obțin brăduții și steluțele Pentru a crea semisfere cu interior gol, glazura se toarnă in forme de policarbonat semisfere in strat dublu. După aplicarea primului strat formele se lasă la frigider 2 min, după aplicarea celui de-al doilea strat, formele se lasă sa se stabilizeze la 4˚C pentru alte 5 min. Pentru a forma sferele, se încălzește o suprafața din metal cu ajutorul căreia topim marginile formei și astfel unim semisferele.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conviniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Când și unde poți impresiona cu această rețetă?

  • Patiserie
  • Ciocolaterie
  • Crăciun
  • Sărbători