Angel's Christmas Cake

Ingrediente

Cum să prepari un tort delicios și original de Crăciun. Urmează rețeta pas cu pas și redă o altă nuanță sărbătorilor de iarnă.

Metoda de lucru Chiffon Cake

Se amestecă ingredientele uscate, apoi se mixează cu ouăle și apa la viteza maximă, timp de 10-15 min. Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Aluatul se transferă în inelul Ø 18 cm și se coace timp de 20-25 min.

Metoda de lucru Crema

Frișca Festipak se aduce la punctul de fierbere, se toarnă peste glazura Carat Coverlux Amber și se amestecă până se obține un ganache. Se adaugă Carat Decorcrem Amber topit la 40°C și din nou se omogenizează. În bolul de la mixer, se combină mascarpone cu frișca Festipak rece. Amestecul din Coverlux Amber și Decorcrem Amber se omogenizează cu amestecul din mascarpone. Se lasă să se stabilizeze la frigider, timp de 8 ore. Crema pentru asamblare - 1 porție. Crema pentru nivelare - 1/2 porție.

Metoda de lucru Sirop

Decorcrem Amber se topește la 40°C și se omogenizează cu frișca Festipak încălzită la 40°C.

Metoda de lucru Bezea cu arahide

Preparăm bezeaua după metoda elvețiană: albușul cu zaharul se încălzesc la bain-marie până la 60°C. Albușul se bate la viteza medie până se răcește. La final, se adaugă oțetul și amidonul, se omogenizează, apoi se adaugă arahidele prăjite. Din bezeaua obținută se formează inele de Ø 16 cm, 8-10 mm grosime. Se usucă în cuptor timp de 2h, la temperatura de 75°C, cu trapa deschisa.

Caracteristicile produsului

Nivel complexitate:  

Specificații

  • Ciocolaterie
  • Torturi și prăjituri în straturi

Produse Puratos folosite în realizarea rețetei

  • Carat Coverlux Amber
  • Carat Decorcrem Amber
  • Festipak