Caramel Napoleon

Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.

Compozitie
  1. Blat Napoleon – 22x34 cm

  2. Crema Diplomat

  3. Decor : firimituri foietaj

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Rețeta blat
Se combina ouăle, apa, sarea si oțetul. Se omogenizează si se lasă la rece. Mimetic 32A (înghețat) se taie cuburi mici si se amesteca bine cu faina. Se adaugă lichidul si sa frământă aluatul in malaxor. Aluatul obținut se stabilizează la frigider pentru minim 1h, maxim 12h. Aluatul se laminează cu grosimea de 1.5-2 mm, se lasă sa se odihnească 20-30 minute. Se pune la copt la 180°C, apoi se reduce la 160°C pentru 20-25 min.

Rețeta crema Diplomat
Pentru crema custard, se amestecă CPT Stabil cu zaharul si o cantitatea mica de lapte rece. Laptele rămas se aduce la punctul de fierbere, se incorporează in amestecul de CPT si lapte rece. Compoziția obținută se fierbe 2-3 min pana se obține o textura ferma si omogena. Crema preparata (fierbinte) se toarnă peste Coverlux Amber topit la 40°C si se omogenizează bine. Frișca se bate si se incorporează in crema rece.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conveniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Recomandări de urmat

Nivel complexitate:  

Compoziția trebuie să urmeze cele 3 elemente cheie:

  • Blat Napoleon – 22x34 cm

  • Crema Diplomat

  • Decor : firimituri foietaj