Caramel Napoleon

Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.

Compozitie
  1. Blat Napoleon – 22x34 cm

  2. Crema Diplomat

  3. Decor : firimituri foietaj

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Rețeta blat
Se combina ouăle, apa, sarea si oțetul. Se omogenizează si se lasă la rece. Mimetic 32A (înghețat) se taie cuburi mici si se amesteca bine cu faina. Se adaugă lichidul si sa frământă aluatul in malaxor. Aluatul obținut se stabilizează la frigider pentru minim 1h, maxim 12h. Aluatul se laminează cu grosimea de 1.5-2 mm, se lasă sa se odihnească 20-30 minute. Se pune la copt la 180°C, apoi se reduce la 160°C pentru 20-25 min.

Rețeta crema Diplomat
Pentru crema custard, se amestecă CPT Stabil cu zaharul si o cantitatea mica de lapte rece. Laptele rămas se aduce la punctul de fierbere, se incorporează in amestecul de CPT si lapte rece. Compoziția obținută se fierbe 2-3 min pana se obține o textura ferma si omogena. Crema preparata (fierbinte) se toarnă peste Coverlux Amber topit la 40°C si se omogenizează bine. Frișca se bate si se incorporează in crema rece.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conveniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Recomandări de urmat

Nivel complexitate:  

Compoziția trebuie să urmeze cele 3 elemente cheie:

  • Blat Napoleon – 22x34 cm

  • Crema Diplomat

  • Decor : firimituri foietaj

Încearcă toate rețetele
Tort Doboș Amber
Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.
Cozonac artizanal
Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi de Paşti. Tradiția spune că dacă nu ai cozonac pe masă înseamnă că nu sărbătorești. Transformarea unui produs cu o istorie de secole a fost posibilă datorită Inovațiilor Carat.
Caramel Napoleon
Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.
Blondina
Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao.
Cozonac cu conținut redus de zahăr
Carat Coverlux Dark SR se topește la temperatura de 45-48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C.
Amber Gourmet
Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.
Golden Eclair
O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, crema custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.
Salted Caramel Éclair
Carat Decorcrem Amber se topește la 45-50°C. Eclerele se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.
Pădurea de Aramă
Experții Puratos te ajută sa transformi deserturile clasice în deserturi excepționale. ”Pădurea de Aramă” este o transformare a renumitului tort ”Pădurea Neagră”, cu accente delicioase de caramelă sărată și culoare aurie datorită cuverturii Carat Decorcrem Amber.
Croissant cu Nuxel
Răsfăță-ți clienții cu croasantul nostru perfect, cu straturi fine de foitaj și crema delicioasă de ciocolată cu alune.
Angel’s Christmas Cake
Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.
Creează artă cu carat!