Pădurea de Aramă

Experții Puratos te ajută sa transformi deserturile clasice în deserturi excepționale. ”Pădurea de Aramă” este o transformare a renumitului tort ”Pădurea Neagră”, cu accente delicioase de caramelă sărată și culoare aurie datorită cuverturii Carat Decorcrem Amber.

Compoziţie
  1. Blat 

  2. Mousse

  3. Strat de fructe

  4. Crema de măr

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Blat
Pentru 2 blaturi, diametrul 18 cm. Se mixează ouăle cu zahărul, apoi se adaugă Carat Coverlux Amber și untul topit, amestecând ușor. La final, se încorporează făina. Se coace timp de 25-30 min la temperatura de 170°C.

Mousse
Passionata se aduce la punctul de fierbere, se adaugă peste Carat Coverlux Amber și se amestecă până se topește și devine o compoziție omogenă. Se adaugă gelatina hidratată si topită. Când compoziția ajunge la 35-38°C, se adaugă Passionata rece semibătută.

Strat de fructe
Topfil Apple se amestecă cu scorțișoară și se pune în strat gros, (aprox. 1 cm), peste blat.

Cremă de măr
Topfil Apple se blendează pâna devine un piure. Se amestecă cu Passionata spumată. Se întinde în strat uniform peste stratul de fructe.

Glazură
Pentru a fi acoperit cu Carat Decorcrem Amber, tortul se lasă la frigider să se decongeleze. Carat Decorcrem Amber se topește la 45-50°C. Tortul se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.

Rețetă Amber Glaze
Se glasează cu Amber Glaze tortul congelat, apoi se pastrează la frigider. Se aduce la punctul de fierbere laptele cu glucoza. Se toarnă peste Carat Coverlux Amber. Se adaugă gelatina hidratată anterior și Brillo Neutre. Glazura se emulsionează cu ajutorul unui blender de mână. Se lasă la frigider 24h înainte de folosire. Glazura se utilizează la 35°C.

Asamblare
Se așează blatul într-un inel de Ø 18 cm, peste care se întinde un strat de Topfil Apple. După care se adaugă crema de măr. Se congelează. Când inserția e congelată, se prepară mousse-ul. Intr-o formă de silicon sau un inel de Ø 20 cm, h 6cm se toarnă mousse-ul, apoi se introduce inserția congelată. Din nou se congelează. După răcire se aplică un strat de Carat Decorcrem Amber si diverse decoruri de ciocolată realizate din Carat Coverlux Amber.

Decor

Pentru decorul din glazură, Carat Coverlux se topește la temperatura de 45-50°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C. 

Bordură - Glazura se întinde pe folie de acetat (lungimea cercului 20cm) în strat subțire. Când glazura începe să se stabilizeze, se acoperă cu hârtie de copt și se îmbracă pe un inel de Ø 20 cm. Se stabilizează la frigider timp de 10-15 min. 

Flori - Glazura se întinde pe mat de silicon în strat subțire și se lasă să se stabilizeze. Se acoperă cu folie de plastic si cu ajutorul unui decupator se obțin florile. 

Copac - Glazura se transferă în poș, pe mat de silicon se trasează forma copacului.


#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conveniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

CARAT oferă o gamă largă de umpluturi și cuverturi de cofetărie, care completează gustul, aspectul și aroma produselor finite cu nuanțe delicioase de ciocolată. Fiecare produs din gama Carat se potrivește cerințelor brutarilor, patiserilor și ciocolatierilor atât industriali cât și artizanali.

Ingredinetele de bază a produselor din gama CARAT sunt pudrele de cacao și grăsimile vegetale atent selecționate, care redau un gust excelent, textură fină și viscozitate potrivită pentru orice aplicație.

Sortimentul CARAT conține produse care se adresează unor nevoi specifice, cum ar fi umpluturi și cuverturi de cofetărie cu conținut redus de zahăr, fără grăsimi de palmier sau grăsimi hidrogenate, cu pudre de cacao și grăsimi vegetale sustenabile.

Oamenii din întreaga lume, se străduiesc să ducă un mod de viață mai sănătos și echilibrat, astfel încât să se poată bucura de lucrurile bune mai mult timp și într-o lume mai bună. Producatorii descoperă “un altfel de consumator“.

Carat Decorcrem este o gamă de cuverturi moi cu gust delicios și textură cremoasă. Redă produsului finit un aspect lucios și gust bogat, păstrând textura cremoasă. Carat Decorcrem oferă conveniență maximă în utilizare, fiind soluția perfectă pentru glazurarea produselor cu suprafață moale: torturi, mousse-uri, rulade, checuri, eclere, gogoși.

Carat Decorcrem Amber este o cuvertură moale cu gust deosebit de caramelă sărată și culoare aurie. Vă ajută să reinventați gama de patiserie și cofetărie cu produse delicioase și irezistibil de atrăgătoare. Oferă produselor finite note cremoase de lapte fiert, gust ușor sărat și un aspect nobil, de catifea.

Fiind produsă cu pudre de cacao sustenabile și un conținut ridicat de pastă de alune, Carat Nutolade este o umplutură deosebit de gustoasă, care face diferența în produsul finit prin gust, textură și povestea din spate. Carat Nutolade se deosebește prin textura fină și gustul intens de alune prăjite, cu note de lapte și cacao.