Doboș Amber

Tradiții românești reinventate.

Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.

Un clasic savuros

Compoziție tort: 

  1. Blat – Ø 18 cm

  2. Cremă

  3. Decor: Carat Coverlux Amber, arahide, ganache (Whippak - Carat Coverlux Amber 1:2) 

Modalitate de preparare

Pentru ~ 12 blaturi de Ø 18 cm.
Se mixează albușurile cu zahărul pudră, după care se adaugă gălbenușurile si untul, iar la final se incorporează făina. Se coace compoziția timp de ~ 9-10 min la 160°C. Blaturile se decupează la un Ø de 18 cm.

Cremă pentru interior și exterior. Pentru un tort cu 6 blaturi, Ø 18 cm.
Ouăle cu zahărul se aduc la 80°C, la bain-marie. Se adaugă Carat Coverlux și Decorcrem Amber. Se mixează untul lăsat la temperatura camerei, după care se incorporează compoziția cu ouă și Carat Amber.

#CreeazăArtăCuCarat

Block. #CreeazaArtaCuCarat Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conviniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Tips pentru asamblare

Nivel complexitate:  

Pentru un tort se folosesc 6 blaturi. Se așează primul blat, după care se întinde un strat subțire de cremă. În felul acesta se continuă cu următoarele 5 blaturi. După asamblare, tortul se nivelează și se lipesc pe lateral arahidele coapte și tocate.

Pentru decorul din glazură, Carat Coverlux Amber se topește la temperatura de 45-50°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C. Glazura se întide pe mat de silicon în strat subțire. Cu ajutorul unui inel de Ø 18 cm, se decupează un cerc. Cercul se taie în 10 părți egale (triunghiuri). Se stabilizează la frigider timp de 10-15 min.

Tortul se decorează cu ganache din dui Saint Honoré, apoi se fixează triunghiurile din Carat Coverlux Amber.

Încearcă toate rețetele
Tort Doboș Amber
Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.
Cozonac artizanal
Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi de Paşti. Tradiția spune că dacă nu ai cozonac pe masă înseamnă că nu sărbătorești. Transformarea unui produs cu o istorie de secole a fost posibilă datorită Inovațiilor Carat.
Caramel Napoleon
Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.
Blondina
Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao.
Cozonac cu conținut redus de zahăr
Carat Coverlux Dark SR se topește la temperatura de 45-48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C.
Amber Gourmet
Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.
Golden Eclair
O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, crema custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.
Salted Caramel Éclair
Carat Decorcrem Amber se topește la 45-50°C. Eclerele se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.
Pădurea de Aramă
Experții Puratos te ajută sa transformi deserturile clasice în deserturi excepționale. ”Pădurea de Aramă” este o transformare a renumitului tort ”Pădurea Neagră”, cu accente delicioase de caramelă sărată și culoare aurie datorită cuverturii Carat Decorcrem Amber.
Croissant cu Nuxel
Răsfăță-ți clienții cu croasantul nostru perfect, cu straturi fine de foitaj și crema delicioasă de ciocolată cu alune.
Angel’s Christmas Cake
Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.
Creează artă cu Carat!