Doboș Amber

Tradiții românești reinventate.

Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.

Un clasic savuros

Compoziție tort: 

  1. Blat – Ø 18 cm

  2. Cremă

  3. Decor: Carat Coverlux Amber, arahide, ganache (Whippak - Carat Coverlux Amber 1:2) 

Modalitate de preparare

Pentru ~ 12 blaturi de Ø 18 cm.
Se mixează albușurile cu zahărul pudră, după care se adaugă gălbenușurile si untul, iar la final se incorporează făina. Se coace compoziția timp de ~ 9-10 min la 160°C. Blaturile se decupează la un Ø de 18 cm.

Cremă pentru interior și exterior. Pentru un tort cu 6 blaturi, Ø 18 cm.
Ouăle cu zahărul se aduc la 80°C, la bain-marie. Se adaugă Carat Coverlux și Decorcrem Amber. Se mixează untul lăsat la temperatura camerei, după care se incorporează compoziția cu ouă și Carat Amber.

#CreeazăArtăCuCarat

Block. #CreeazaArtaCuCarat Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conviniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Tips pentru asamblare

Nivel complexitate:  

Pentru un tort se folosesc 6 blaturi. Se așează primul blat, după care se întinde un strat subțire de cremă. În felul acesta se continuă cu următoarele 5 blaturi. După asamblare, tortul se nivelează și se lipesc pe lateral arahidele coapte și tocate.

Pentru decorul din glazură, Carat Coverlux Amber se topește la temperatura de 45-50°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C. Glazura se întide pe mat de silicon în strat subțire. Cu ajutorul unui inel de Ø 18 cm, se decupează un cerc. Cercul se taie în 10 părți egale (triunghiuri). Se stabilizează la frigider timp de 10-15 min.

Tortul se decorează cu ganache din dui Saint Honoré, apoi se fixează triunghiurile din Carat Coverlux Amber.