Golden Éclair

O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, cremă custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.

Compoziție
  1. Coajă ecler 

  2. Cremă 

  3. Glazură Decorcrem Amber

  4. Decor: Carat Coverlux Amber

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Rețeta coajă ecler
La foc mic, se amestecă apa, laptele, zahărul, glucoza, praful de sare și untul tăiat cuburi. Amestecul se aduce rapid la fierbere după ce s-a topit untul, și se ia de pe foc. Se incorporează făina și se omogenizează bine. Amestecul se întoarce pe foc și se amestecă continuu până se desprinde ușor de pe vas. Aluatul se mixează cu paleta pâna se răcește ușor. Se adaugă ouăle, pe rând, astfel încât compoziția sa rămână omogenă. Aluatul se transferă într-un poș. Eclerele se pipează de dimensiunea dorită, dui (French Star) de diametru 13 mm. Se coace în cuptorul cu vatră timp de 1h la 180/175°C.

Rețeta cremă
Pentru crema custard, se amestecă CPT Stabil cu zahărul și o cantitate mică de lapte rece. Laptele rămas se aduce la punctul de fierbere, se adaugă în amestecul de CPT și lapte rece. Compoziția obținută se fierbe 2-3 min, amestecând continuu. Crema se ia de pe foc și se incorporează untul până se obține o textura uniformă. Crema astfel preparată se toarnă peste Carat Coverlux Amber și se omogenizează. Se întinde în strat uniform pe tavă, se acoperă cu folie de plastic în contact și se răcește la 4°C. Se recomandă înainte de utilizare, crema să fie mixată.

Rețeta glazură
Carat Decorcrem Amber se topește la 45°C. Eclerele se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conveniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Pentru cine este recomandat?

  • Patiseri
  • Ciocolatieri
  • Cofetari