Amandină

Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao. Desertul “Blondina“ te cucerește cu un gust și aspect nou, prin adăugarea cuverturii de cofetărie Carat Coverlux Amber – o notă rebelă de caramel sărat și nuanță aurie. Grație acestui ingredient, savoarea capătă noi experiențe!

Compoziție
  1. Blat

  2. Cremă ganache

  3. Sirop

  4. Decor: Carat Decorcrem Amber

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Blat
Pentru mărimea formei 30x40 cm/30 prăjituri. Toate ingredientele se combină în bolul mixerului și se mixează la viteză mare timp de 5-7 minute. Se coace la 160°C timp de 30-40 minute.

Crema ganache
Se aduce Whipak la punctul de fierbere, se adaugă peste Carat Coverlux Amber și se amestecă până se topește și devine o compoziție omogenă. Compoziția se lasă la frigider timp de 12 ore să se stabilizeze. Ganache-ul rece se mixează, cu telul, timp de 4 minute la viteză mare.

Sirop
Se caramelizează zahărul. După topirea integrală a zahărului, se adaugă apa fierbinte și se continuă fierberea până la dizolvarea totală a zaharului caramelizat. Siropul se lasă să se răcească, apoi se adaugă esența de rom și ness-ul.

Asamblare
Se așează primul strat de blat. Blatul se însiropează, după care se întinde un strat de cremă. Se continuă cu următorul blat, bine însiropat, după care se adaugă al doilea strat de cremă. Prăjitura se pune la congelator până se setează, pentru a avea o tăietură perfectă. Decorcrem Amber se încălzește la temperatura de 45-50°C și se lasă să se răcească la 35-36°C. După porționare, fiecare bucată se glasează în Carat Decorcrem Amber. Pe fiecare prăjitură se formează o avelină din ganache.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conveniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată.

Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Pentru cine este recomandată rețeta?

  • Patiseri
  • Ciocolatieri
  • Cofetari
Încearcă toate rețetele
Tort Doboș Amber
Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.
Cozonac artizanal
Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi de Paşti. Tradiția spune că dacă nu ai cozonac pe masă înseamnă că nu sărbătorești. Transformarea unui produs cu o istorie de secole a fost posibilă datorită Inovațiilor Carat.
Caramel Napoleon
Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.
Blondina
Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao.
Cozonac cu conținut redus de zahăr
Carat Coverlux Dark SR se topește la temperatura de 45-48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C.
Amber Gourmet
Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.
Golden Eclair
O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, crema custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.
Salted Caramel Éclair
Carat Decorcrem Amber se topește la 45-50°C. Eclerele se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.
Pădurea de Aramă
Experții Puratos te ajută sa transformi deserturile clasice în deserturi excepționale. ”Pădurea de Aramă” este o transformare a renumitului tort ”Pădurea Neagră”, cu accente delicioase de caramelă sărată și culoare aurie datorită cuverturii Carat Decorcrem Amber.
Croissant cu Nuxel
Răsfăță-ți clienții cu croasantul nostru perfect, cu straturi fine de foitaj și crema delicioasă de ciocolată cu alune.
Angel’s Christmas Cake
Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.
Creează artă cu carat!