Amandină

Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao. Desertul “Blondina“ te cucerește cu un gust și aspect nou, prin adăugarea cuverturii de cofetărie Carat Coverlux Amber – o notă rebelă de caramel sărat și nuanță aurie. Grație acestui ingredient, savoarea capătă noi experiențe!

Compoziție
  1. Blat

  2. Cremă ganache

  3. Sirop

  4. Decor: Carat Decorcrem Amber

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Blat
Pentru mărimea formei 30x40 cm/30 prăjituri. Toate ingredientele se combină în bolul mixerului și se mixează la viteză mare timp de 5-7 minute. Se coace la 160°C timp de 30-40 minute.

Crema ganache
Se aduce Whipak la punctul de fierbere, se adaugă peste Carat Coverlux Amber și se amestecă până se topește și devine o compoziție omogenă. Compoziția se lasă la frigider timp de 12 ore să se stabilizeze. Ganache-ul rece se mixează, cu telul, timp de 4 minute la viteză mare.

Sirop
Se caramelizează zahărul. După topirea integrală a zahărului, se adaugă apa fierbinte și se continuă fierberea până la dizolvarea totală a zaharului caramelizat. Siropul se lasă să se răcească, apoi se adaugă esența de rom și ness-ul.

Asamblare
Se așează primul strat de blat. Blatul se însiropează, după care se întinde un strat de cremă. Se continuă cu următorul blat, bine însiropat, după care se adaugă al doilea strat de cremă. Prăjitura se pune la congelator până se setează, pentru a avea o tăietură perfectă. Decorcrem Amber se încălzește la temperatura de 45-50°C și se lasă să se răcească la 35-36°C. După porționare, fiecare bucată se glasează în Carat Decorcrem Amber. Pe fiecare prăjitură se formează o avelină din ganache.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conveniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată.

Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Pentru cine este recomandată rețeta?

  • Patiseri
  • Ciocolatieri
  • Cofetari