Cozonac Artizanal

Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi de sărbători. Tradiția spune că dacă nu ai cozonac pe masă înseamnă că nu sărbătorești. Transformarea unui produs cu o istorie de secole a fost posibilă datorită Inovațiilor Carat. Decorat cu cuvertura catifelată Carat Coverlux Amber, rămâne același cozonac traditional, pufos, dar capătă un aspect nou și o eleganță deosebită.
Creează artă cu Carat în patiseria ta!

Un cozonac festiv      

Compozițe

Modalitatea de preparare a rețetei

Aluat

În cuva malaxorului, se dozează împreună toate ingredientele. Malaxare: 4 min. la viteză lentă şi 8-10 min. la viteză rapidă. Aluatul va fi divizat în 6 bucăți, câte 450 g. Aluatul de 450 g se divizează in două, se laminează pină la 2-3 mm.

Umplutura

Pentru fiecare porție: 150 g umplutură.

Umplutura de nucă se amestecată în prealabil cu apă si se lasă să gonfleze. Se întinde umplutura pe aluaturi și se înfășoară ambele bucăți în rulada. Se împletesc între ele și se lasă la dospit apoi se asează în formă.

 

Ramuri din glazură

Se topește Carat Coverlux Dark la temperatura de 48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de aprox. 40°C. 

Într-un un bol larg, se pun cuburi de gheață cu apă rece. Glazura se transferă în poș, 

Se trasează, pe suprafața cuburilor de gheață sau între ele, forme asemănătoare cu ramuri.

Înainte de utilizare, ramurile de glazură se pudrează cu praf de cacao.

Glazurarea cozonacilor și crearea elementelor de decor: flori

Carat Coverlux Amber se topește la temperatura de 48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 38-40°C. 

Glazura se întinde pe mat de silicon în strat subțire și se lasă să se stabilizeze. Se acoperă cu folie de plastic si cu ajutorul decupătoarelor se obțin flori. 

Cozonacul se glazurează la temperatura optimă de 38°C.

Cozonacii se decorează cu elementele de decor pregătite în prealabil, și zmeură liofilizată.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conviniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Ocazii de consum

  • Consum zilnic
  • Aniversări
  • Paște
  • Crăciun
Încearcă toate rețetele
Tort Doboș Amber
Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.
Cozonac artizanal
Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi de Paşti. Tradiția spune că dacă nu ai cozonac pe masă înseamnă că nu sărbătorești. Transformarea unui produs cu o istorie de secole a fost posibilă datorită Inovațiilor Carat.
Caramel Napoleon
Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.
Blondina
Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao.
Cozonac cu conținut redus de zahăr
Carat Coverlux Dark SR se topește la temperatura de 45-48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C.
Amber Gourmet
Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.
Golden Eclair
O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, crema custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.
Salted Caramel Éclair
Carat Decorcrem Amber se topește la 45-50°C. Eclerele se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.
Pădurea de Aramă
Experții Puratos te ajută sa transformi deserturile clasice în deserturi excepționale. ”Pădurea de Aramă” este o transformare a renumitului tort ”Pădurea Neagră”, cu accente delicioase de caramelă sărată și culoare aurie datorită cuverturii Carat Decorcrem Amber.
Croissant cu Nuxel
Răsfăță-ți clienții cu croasantul nostru perfect, cu straturi fine de foitaj și crema delicioasă de ciocolată cu alune.
Angel’s Christmas Cake
Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.
Creează artă cu carat!