Cozonac cu conținut redus de zahăr

Acest concept sparge limitele cozonacului clasic. Uimește-ți cumpărătorii cu un cozonac bogat în fibre și cu conținut redus de zahăr, dar, la fel de dulce și delicios. 

  • Cu maia naturală pentru un miez pufos și savuros 
  • Cu stevie în aluat în loc de zahăr pentru un gust dulce natural 
  • Decorat cu cuvertura Carat Coverlux Dark SR cu 30% zahăr redus și conținut de 19,3% fibre. Zahărul în cuvertură fiind înlocuit cu fibră din rădăcină de cicoare, ce asigură produsului finit un conținut ridicat de fibre.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Aluat

Malaxare                                            4 min la viteza mica 8-10 min la viteza mare 

Temperatura aluatului                28 °C

Fermentarea aluatului                15 min. 

Divizare                                             550 g / 5 buc. 

Modelare                                          Bucata de aluat se taie în două, se îninde în forma de doua fitile, care apoi se împletesc între ele. Se așează în formă. 

Fermentarea finală                      60-70 min 

Temperatura în cuptor              190-200 C 

Timpul de coacere                      25-30 min 

 


Glazură
Cozonacul copt și răcit se glazurează cu glazura Coverlux Dark SR. Se decoreaza dupa preferinta

Decor
Carat Coverlux Dark SR se topește la temperatura de 45-48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C. Pentru a crea elementele de decor „paiete”, pe o hârtie de copt, se întinde într-un strat subțire Carat Coverlux Dark SR, și se lasa parțial să se stabilizeze. Pe suprafața glazurii se aplică linii fine din aceeași glazură, și se pudrează cu pudră din fructe liofilizate. Glazura se lasă 2-5 min la frigider, după care poate fi ruptă în diverse forme. Cozonacul se glazurează la temperatura optimă de 40°C și se decorează cu elementele de decor pregătite în prealabil.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conviniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Inovațiile care te ajută în realizarea rețetei

  • Tegral Cozonac Madre NSA
  • Mimetic Incorporation
Încearcă toate rețetele
Tort Doboș Amber
Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.
Cozonac artizanal
Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi de Paşti. Tradiția spune că dacă nu ai cozonac pe masă înseamnă că nu sărbătorești. Transformarea unui produs cu o istorie de secole a fost posibilă datorită Inovațiilor Carat.
Caramel Napoleon
Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.
Blondina
Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao.
Cozonac cu conținut redus de zahăr
Carat Coverlux Dark SR se topește la temperatura de 45-48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C.
Amber Gourmet
Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.
Golden Eclair
O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, crema custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.
Salted Caramel Éclair
Carat Decorcrem Amber se topește la 45-50°C. Eclerele se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.
Pădurea de Aramă
Experții Puratos te ajută sa transformi deserturile clasice în deserturi excepționale. ”Pădurea de Aramă” este o transformare a renumitului tort ”Pădurea Neagră”, cu accente delicioase de caramelă sărată și culoare aurie datorită cuverturii Carat Decorcrem Amber.
Croissant cu Nuxel
Răsfăță-ți clienții cu croasantul nostru perfect, cu straturi fine de foitaj și crema delicioasă de ciocolată cu alune.
Angel’s Christmas Cake
Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.
Descoperă inovațiile Carat!