Amber Gourmet

Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.

Compoziție

  1. Blat Joconde – 40x60 cm

  2. Cremă

  3. Glazura Gourmet

Decor

Carat Coverlux Amber, Dark

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Rețeta Joconde
Se mixează ouăle, zahărul, făina de alune de pădure la viteză maximă, timp de 10-15 min. Se topește untul și se încorporează. Se mixează separat albușurile cu zahăr. Făina cernută se încorporează în amestecul din ou. Apoi se încorporează bezeaua în două etape. Cuptorul se preîncălzește la 210°C. Aluatul se întinde pe hârtie de copt și se coace 5-8 min.

Rețeta crema
Glazura Coverlux Amber se topește la 45°C. Frișca Festipak se încălzește la 45°C si se combină cu glazura. Ganache-ul se emulsionează cu ajutorul unui blender de mână. Se adaugă Decorcrem Amber topit la 40°C, amestecul din nou se procesează cu blenderul. In bolul mixer-ului se omogenizează mascarpone cu frișca Festipak rece, apoi se adauga amestecul din Coverlux Amber si Decorcrem Amber, se omogenizează. Se lasă să se stabilizeze la frigider, timp de 8 ore.

Rețeta glazura Gourmet
Separat se topește glazura Coverlux Amber si Decorcrem Amber la 45°C, se adaugă alunele de pădure prăjite si tocate.

Asamblare
Blatul Joconde se taie in 3 părți egale 20x40 cm. Pe primul blat se întinde ½ din crema, se acoperă cu al doilea blat. Se întinde un alt strat de cremă și se acoperă cu al treilea blat de Joconde. Prăjitura se congelează la -18°C, apoi se porționează in 22 de bucăți 3,5x10 cm. Prăjiturile congelate se glazurează cu glazura Gourmet, topita la 45°C.

Decor
Pentru decorul din glazură, Carat Coverlux se topește la temperatura de 45-50°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C. Pentru a crea decorul din glazură, aceasta se întinde pe mat de silicon în strat subțire. Din moment ce glazura începe să se cristalizeze, rapid se decupează triunghiuri. Apoi se fixează într-un vas pentru ai reda forma dorită. Pentru a crea semisfere cu interior gol, glazura se toarnă in forme de policarbonat semisfere in strat dublu. După aplicarea primului strat formele se lasă la frigider 2 min, după aplicarea celui de-al doilea strat, formele se lasă sa se stabilizeze la 4˚C pentru alte 5 min. Pentru a forma sferele, se încălzește o suprafața din metal cu ajutorul căreia topim marginile formei și astfel unim semisferele.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conviniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Când se folosește și unde?

  • Patiserie
  • Ciocolaterie
  • Sărbători
  • Aniversări
Încearcă toate rețetele
Tort Doboș Amber
Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.
Cozonac artizanal
Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi de Paşti. Tradiția spune că dacă nu ai cozonac pe masă înseamnă că nu sărbătorești. Transformarea unui produs cu o istorie de secole a fost posibilă datorită Inovațiilor Carat.
Caramel Napoleon
Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.
Blondina
Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao.
Cozonac cu conținut redus de zahăr
Carat Coverlux Dark SR se topește la temperatura de 45-48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C.
Amber Gourmet
Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.
Golden Eclair
O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, crema custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.
Salted Caramel Éclair
Carat Decorcrem Amber se topește la 45-50°C. Eclerele se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.
Pădurea de Aramă
Experții Puratos te ajută sa transformi deserturile clasice în deserturi excepționale. ”Pădurea de Aramă” este o transformare a renumitului tort ”Pădurea Neagră”, cu accente delicioase de caramelă sărată și culoare aurie datorită cuverturii Carat Decorcrem Amber.
Croissant cu Nuxel
Răsfăță-ți clienții cu croasantul nostru perfect, cu straturi fine de foitaj și crema delicioasă de ciocolată cu alune.
Angel’s Christmas Cake
Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.
Creează artă cu Carat!