Amber Gourmet

Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.

Compoziție

  1. Blat Joconde – 40x60 cm

  2. Cremă

  3. Glazura Gourmet

Decor

Carat Coverlux Amber, Dark

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Rețeta Joconde
Se mixează ouăle, zahărul, făina de alune de pădure la viteză maximă, timp de 10-15 min. Se topește untul și se încorporează. Se mixează separat albușurile cu zahăr. Făina cernută se încorporează în amestecul din ou. Apoi se încorporează bezeaua în două etape. Cuptorul se preîncălzește la 210°C. Aluatul se întinde pe hârtie de copt și se coace 5-8 min.

Rețeta crema
Glazura Coverlux Amber se topește la 45°C. Frișca Festipak se încălzește la 45°C si se combină cu glazura. Ganache-ul se emulsionează cu ajutorul unui blender de mână. Se adaugă Decorcrem Amber topit la 40°C, amestecul din nou se procesează cu blenderul. In bolul mixer-ului se omogenizează mascarpone cu frișca Festipak rece, apoi se adauga amestecul din Coverlux Amber si Decorcrem Amber, se omogenizează. Se lasă să se stabilizeze la frigider, timp de 8 ore.

Rețeta glazura Gourmet
Separat se topește glazura Coverlux Amber si Decorcrem Amber la 45°C, se adaugă alunele de pădure prăjite si tocate.

Asamblare
Blatul Joconde se taie in 3 părți egale 20x40 cm. Pe primul blat se întinde ½ din crema, se acoperă cu al doilea blat. Se întinde un alt strat de cremă și se acoperă cu al treilea blat de Joconde. Prăjitura se congelează la -18°C, apoi se porționează in 22 de bucăți 3,5x10 cm. Prăjiturile congelate se glazurează cu glazura Gourmet, topita la 45°C.

Decor
Pentru decorul din glazură, Carat Coverlux se topește la temperatura de 45-50°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C. Pentru a crea decorul din glazură, aceasta se întinde pe mat de silicon în strat subțire. Din moment ce glazura începe să se cristalizeze, rapid se decupează triunghiuri. Apoi se fixează într-un vas pentru ai reda forma dorită. Pentru a crea semisfere cu interior gol, glazura se toarnă in forme de policarbonat semisfere in strat dublu. După aplicarea primului strat formele se lasă la frigider 2 min, după aplicarea celui de-al doilea strat, formele se lasă sa se stabilizeze la 4˚C pentru alte 5 min. Pentru a forma sferele, se încălzește o suprafața din metal cu ajutorul căreia topim marginile formei și astfel unim semisferele.

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conviniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Când se folosește și unde?

  • Patiserie
  • Ciocolaterie
  • Sărbători
  • Aniversări