Compoziție | ||
---|---|---|
Joconde | 40x60 | cm |
Crema | ||
Glazura Gourmet |
Rețeta Jaconde | ||
---|---|---|
Ouă | 275 | g |
Zahăr pudră | 150 | g |
Făină alune de pădure | 175 | g |
Făină | 50 | g |
Unt | 37 | g |
Albuș | 150 | g |
Zahăr | 75 | g |
Rețeta Crema | ||
Carat Coverlux Amber | 100 | g |
Festipak 40 °C | 150 | g |
Carat Decorcrem Amber | 150 | g |
Festipak 4 °C | 200 | g |
Mascarpone | 150 | g |
Rețeta Glazura Gourmet | ||
Carat Coverlux Amber | 800 | g |
Carat Decorcrem Amber | 200 | g |
Alune de pădure | 200 | g |
Se mixează ouăle, zahărul, făina de alune de pădure la viteza maximă, timp de 10-15 min. Se topește untul și se incorporează. Se mixează separat albușurile cu zahăr. Făina cernută se incorporează în amestecul din ou. Apoi se incorporează bezeaua în doua etape. Cuptorul se preâncălzește la 210°C. Aluatul se întinde pe hârtia de copt și se coace 5-8 min. * Înainte de asamblare, blaturile se însiropeaza cu cafea naturală.
Glazura Coverlux Amber se topește la 45°C. Frișca Festipak se încălzește la 40°C și se combină cu glazura. Ganache-ul se emulsionează cu ajutorul unui blender de mână. Se adaugă Decorcrem Amber topit la 40°C, amestecul din nou se procesează cu blenderul. În bolul de la mixer, se omogenizează mascarpone cu frișca Festipak rece. Amestecul din Coverlux Amber și Decorcrem Amber se omogenizează cu amestecul din mascarpone. Se lasă să se stabilizeze la frigider, timp de 6 ore.
Separat se topește glazura Coverlux Amber și Decorcrem Amber la 45°C, se adaugă alunele de pădure prăjite și tocate. *Prăjiturile Amber Gourmet se glazurează congelate.
Nivel complexitate: