Chouski

Rețetă de Crăciun

Ingrediente

Umplere și finisare

Pălărie: Se întinde un strat de Carat Coverlux Dark pe acetofan și se rulează pe un tub cu diametru de 4 cm.

Eșarfă: Se colorează fondantul în diferite culori și se realizează eșarfa.

Ski: Se pulverizează apa pe o tavă curată și se lipește o folie de plastic de dimensiunea 10x20 cm. Se toarnă cu poșul Carat Coverlux Dark topit, apoi se ridică tava pentru a se scurge glazura. Înainte să se cristalizeze, se îndoaie ușor marginea foliei de plastic pentru a forma skiurile.

Ochi: Folosiți Carat Coverlux Dark și White pentru a realiza ochii.

Se așază eșarfa pe choux, apoi se pune inelul de ciocolată. Se toarnă o cantitate mică de Passionata spumată pentru a forma pălăria. Se pun ochii pe inelul de ciocolată și un nas format din fondant, apoi se așază skiurile.

Mod de lucru

Coajă choux

Se mixează ingredientele cu paleta mixerului la viteză mare timp de 5 min.
Se toarnă cu poșul choux-uri cu gramajul de 30 și 50 g.
Se așază deasupra discurile de craquelin (pasul următor).
Se coace la temperatura de 170°C.

Craquelin

Se mixează cu paleta untul și zahărul pudră, apoi se încorporează făina.
Se laminează între două foi de copt la grosimea de 2 mm, apoi se congelează. După congelare se taie discuri de dimensiunea choux-urilor.

Cremă diplomat

Se mixează Cremyvit Aeris cu apă la viteză mare timp de 5 min, apoi se încorporează Passionata semi-bătută.

Umplutură caise

Se umple choux-urile cu 10 și 20 g Topfil.