Tort Banană-Caramel

Nu uita să pui pe listă ingredientele cheie pentru această rețetă:

Gama Starfruit: piureuri de fructe cu gust autentic

Gama Pralicrac: pentru o experiență senzorială inedită datorită texturii crocante

Ciocolata Belcolade: ciocolată de calitate pentru creații spectaculoase în laborator

Modul de preparare

Blatul „Dacquoise chocolait”

Albușurile se mixează, treaptat adăugând zahărul. Făina de migdale, zahărul pudră, făina se amestecă. În momentul când albușurile au format o bezea, 1/3 adăugăm în ciocolata topită, cealaltă parte o introducem treptat în amestecul de ingrediente uscate. La final amestecăm cu spatula cele 2 compozitii. Transferăm aluatul în poș cu dui drept (d= 10 mm), depunem cercuri de 18 cm. Presărăm cu zahăr pudră (2 ori), apoi cu alune mărunțite. Coacem la temperatura 175°C, 12 min. Înainte de asamblare, blatul se acoperă cu pralicrac chocolait.


Mousse cu ciocolată albă și banană
Încălzim piureul de banana (T=80°C), adăugăm gelatina hidratată. Ciocolata și untul de cacao le topim în vase aparte, adăugăm în piureul de banană. Procesăm cu blenderul. În momentul în care compozitia a ajuns la 34°C, adăugăm frișca semibătută (anterior aromatizată cu boabe de cafea)

Caramela
Din apă și zahăr, facem o caramelă. Adăugăm frișca fierbinte, amestecăm. Adăugăm cicolata și untul, procesăm cu blenderul. Așezăm caramela peste blat, înghețăm.

Cremeux cu banană

Mai întâi preparăm o cremă anglaise: fierbem laptele și frișca, turnăm peste gălbenușuri și zahăr. Amestecăm crema la foc mic și amestecăm continuu, până ajunge temperatura de 84-85°C.

Adăugăm gelatina hidratată peste crema angalise. Încălzim piureul de banana + glucoza (T=80°C), adăugăm în crema anglaise, împreună cu ciocolata albă. Procesăm cu blenderul. Turnăm în inel (d=18 cm). Congelăm.


Velur

Ciocolata și untul de cacao se topesc aparte. Se unesc, adăugăm colorant, procesăm cu blenderul și velurăm. Temperatura de aplicare este de 32°C, peste produsul congelat!


Un tort deosebit pentru momente speciale

Nivel complexitate:  

Compoziție și decor

Compoziția tortului (d=20 cm)

 1. Blatul dacquoise chocolait
 2. Pralicrac Chocolait
 3. Mousse cu ciocolată albă și banană
 4. Caramelă
 5. Cremeux cu banană
 6. Velur

Asamblarea tortului

 1. În forma de silicon turnăm 70% din mousse
 2. Așezăm cremeux-ul înghețat
 3. Deasupra turnăm restul mousse-ului
 4. Așezăm blatul „dacquoise chocolait” decupat (d=18 cm), glazurat cu pralicrac almond(50 g), acoperit cu caramelă
 5. Lăsăm la congelator pentru stabilizare (4-5 h)
 6. Velurăm