5 sfaturi ca să te pregătești pentru perioada magică a anului!

26 nov. 2021

Tendințe de consum
Crăciun
Ciocolaterie

Sfârșitul de an este o perioadă importantă pentru industria de panificație artizanală. Nu este vorba doar despre creșterea puternică a vânzărilor în perioada sărbătorilor, ci și despre așteptările consumatorilor de a fi surprinși și încântați de rețetele de sezon. Sărbătorile vor veni mai repede decât te aștepți, așadar este esențial să te pregătești din timp.


Iată câteva sfaturi & trucuri despre cum să-ți crești vânzările și să te pregătești pentru cea mai frumoasă perioadă a anului:

1. Dezvoltă creații unice și încântătoare pentru această perioadă

Totul pornește de la produsele de brutărie, cofetărie și ciocolaterie pe care le vei oferi clienților tăi. Consumatorii caută soluții alimentare care să fie mai mult decât nutritive, ne-a dezvăluit cercetarea de piață Taste Tomorrow. Incertitudinea creată de pandemie a afectat starea de spirit a consumatorilor. 73% dintre consumatori declară că depresia și sănătatea mintală au un impact moderat spre grav asupra vieții lor de zi cu zi. Toată lumea ar avea nevoie de un tonic, iar dulciurile responsabile s-au dovedit a fi soluția perfectă pentru bună dispoziție, cu zero remușcări. În această perioadă a anului, consumatorii sunt interesați în mod special de creații noi pe care să le împartă cu familia și prietenii, ca să le ridice moralul.

Scoate la lumină partea ta cea mai creativă și dezvoltă torturi, plăcinte și pâini minunate cu care să-ți impresionezi clienții.

Cauți inspirație pentru rețete? Poți conta pe noi! Click aici pentru a descoperi rețete creative și inovatoare de sfârșit de an dezvoltate de echipa noastră de la Puratos pentru brutarii artizani.

Vezi aici noile rețete de Crăciun

Urmărește Puratos pe Instagram și Facebook și lasă-te inspirat de rețetele festive pe care le vom publica în perioada următoare.

2. Promovează-ți ofertele de sezon

Informează-ți și inspiră-ți clienții cu privire la produsele de cofetărie sezoniere pe care le oferi. Spune-le ce le vei pregăti de sărbători. Există mai multe modalități de a ajunge la clienții tăi: trimite e-mailuri (personalizate), agață postere în magazin, folosește anunțuri stradale, promovează-ți oferta pe site-ul tău și folosește-ți conturile din social media pentru a-ți crește vizibilitatea. Comunicarea prin social media este o modalitate ieftină, ușor de realizat și eficace de a ajunge la potențiali clienți. Este o modalitate foarte bună de a-ți scoate în evidență produsele și serviciile și de a-ți pune în valoare creațiile cu ajutorul elementelor vizuale.

Nu ai timp să creezi postări? Nu-ți face griji, avem noi soluția! Folosește link-ul de mai jos și descarcă șabloanele noastre, care te vor ajuta să creezi postări „festive” pe Facebook și Instagram. Tu doar adaugă fotografii ale frumoaselor tale creații de sezon și vor fi gata să fie împărtășite cu întreaga lume… Urmează instrucțiunile și presară puțină magie în fluxul tău de social media.

Descarcă șabloanele

3. Arată-le recunoștință cumpărătorilor

Din cauza pandemiei de COVID-19 care ne-a lovit, ultimii doi ani au fost grei. Mai mult decât oricând, este extrem de important să le mulțumești clienților pentru loialitatea și sprijinul continuu pe care le-au oferit afacerii tale. Îți poți arăta recunoștința chiar și prin gesturi simple. Gândește-te să tipărești felicitări (personalizate) pentru Anul Nou și adaugă-le în punga lor de cumpărături. Sau oferă-le cadou un produs din portofoliul tău. Cu puțin noroc, le va plăcea atât de mult, încât vor reveni imediat să mai cumpere! Cum ar fi să fii Moș Crăciun și să oferi un produs de cofetărie gratuit fiecărui al 5-lea, al 25-lea sau al 50-lea client care cumpără de la tine în perioada sărbătorilor? Un astfel de gest sigur i-ar entuziasma pe clienții tăi!

4. Creează o atmosferă festivă în brutăria ta

Atrage trecătorii în brutăria ta. Folosind decorațiuni atrăgătoare și făcându-ți magazinul să pară cald și plăcut, clienții tăi vor intra în atmosfera de sărbătoare. Autocolantele de vitrină cu tematică de sfârșit de an vor invita trecătorii să intre în brutăria ta. Ai putea chiar să te gândești să-ți îmbraci echipa de asistenți în costume potrivite pentru această ocazie, întrucât ei joacă un rol esențial în transmiterea bucuriei de sărbători. Iar dacă ai un magazin online, nu uita să aduci un strop de magie: afișează un banner temporar și pune în prim-plan rețetele tale de sezon.

Cauți inspirație ca să-ți decorezi brutăria? Descarcă posterele pe care le-am creat pentru tine folosind link-ul de mai jos.

Descarcă posterele

5. Dăruiește comunității

Unii oameni trec printr-o perioadă dificilă și poate că nu au posibilitatea de a sărbători așa cum și-ar dori. Caută ONG-urile locale, cum ar fi băncile de alimente, ca să vezi cum le poți ajuta și folosește-te de social media pentru a-ți informa clienții despre asta.

Sperăm că aceste idei te vor inspira și te vor ajuta să ai succes în cea mai frumoasă perioadă din an. Îți dorim pregătiri cu spor! Și stai pe aproape să primești mai multă inspirație pentru acest sfârșit de an în săptămânile care urmează!

Contactează-ne dacă mai ai întrebări sau dacă ai nevoie de sprijin. Te poți baza pe noi, de sărbători și întotdeauna.