Pâinea care aduce confort, o nouă stare de spirit și un pic mai multă sănătate

31 ian. 2024

Taste Tomorrow
Blog
Serviciile noastre
Nutriție

În tot ceea ce cumpără, oamenii caută ceva gustos, hrănitor și un pic de nostalgie. Și nimic nu bucură sufletul mai tare decât o pâine hrănitoare, coaptă pe vatră precum odinioară făcea bunica.

Conform studiilor noastre Taste Tomorrow, remarcăm că un impresionant procent de 73% dintre consumatori își exprimă acum preferința pentru familiar atunci când se avântă în descoperirea de noi arome - o evoluție semnificativă față de procentul de 67% înregistrat în 2021. În acest context, brutăria artizanală joacă un rol esențial, având capacitatea de a captiva și a stabili conexiuni profunde cu consumatorii prin oferirea de produse ce rezonează cu sentimentele de căldură și confort, satisfăcând în același timp exigențele gustative ale acestora.

Citește mai departe articolul nostru și descoperă care sunt ultimele inovații pentru panificație pe care Puratos Moldova le pune la dispoziția clienților.

Brutăria și contribuția la o viață mai sănătoasă

În loc să privim alimentele ca pe necesități zilnice, le vedem ca pe aliați în călătoria către o viață mai sănătoasă, cu atât mai mult dacă avem în vedere procentul consumatorilor care sunt în căutare de produse cu conținut ridicat de fibre, 84% preconizat pentru anul 2024. 

Pentru ca o pâine gustoasă și aspectuoasă să ajungă pe masa consumatorilor sunt necesare atât îndemânarea brutarilor cât și ingredientele atent selecționate și de bună calitate. 

Iată cum, cu noile produse de la Puratos dedicate brutăriei, clienții noștri reușesc să ducă la îndeplinire cu succes misiunea de a crea o pâine excepțională în fiecare zi. 

Mixurile de brutărie

Hellas Lazarus este un mix de brutărie cu semințe de floarea-soarelui și făină de porumb, oferind o aromă distinctă de nuci și porumb. Gustul său echilibrat, ușor sărat și dulce, cu nuanțe de porumb, îl face versatil în utilizare. Acest amestec contribuie la menținerea prospețimii produselor pentru un interval mai îndelungat, datorită conținutului de 10% făină de porumb pregelatinizată. 

Svijany Bread este un mix de brutărie care datorită conținutului său bogat în semințe și grâne, furnizează o valoare nutritivă consistentă cu 9.4g de fibre și 15.6g de proteine. Pâinea Svijany a câștigat o popularitate semnificativă în Cehia, devenind alegerea preferată a consumatorilor. Cu o compoziție nutrițională care aduce atât deliciu cât și beneficii pentru sănătate, această pâine nu este doar o opțiune gustată cu plăcere, ci și un aport valoros pentru bunăstarea organismului.

GrainDesign si mixurile de semințe

Graindesign și mixurile de brutărie cu semințe sunt inovațiile de la Puratos care satisfac dorința consumatorilor pentru produse sănătoase. Acestea oferă un aspect special, gust îmbunătățit și o nouă experiență de textură, fiind gata de consum și ușor de utilizat.

Produsele Softgrain: germeni fragezi, cereale integrale și semințe infuzate în maia. Această combinație aduce împreună sănătatea cerealelor integrale cu prospețimea naturală și un gust superior. Cu posibilitatea de a fi adăugat în orice aluat, Softgrain și Sproutgrains sunt o reinventare a gamei de cereale. Gata de utilizare și ușor de folosit, aceste produse deschid noi orizonturi de creativitate în bucătărie, rezolvând provocările întâmpinate în producția de pâine integrală de calitate. Este răspunsul la cerințele a 73% dintre consumatori care caută alternative sănătoase și gustoase în dieta lor zilnică.

Softgrain și Sproutgrain

La Puratos am dezvoltat 2 produse inovatoare menite să aducă un plus de savoare de neegalat specialităților de panificație.

Produsele Sproutgrain: cereale integrale încolțite și fermentate, oferind frăgezime și un gust dulce unic. Acestea pot fi adăugate în orice aluat, reinventând astfel gama de cereale. Este un produs unic care rezolvă provocările asociate cu producția de pâine integrală de calitate, oferind un echilibru între cereale și semințe, evitând uscarea rapidă și asigurând o experiență gustativă plăcută.

Pâini de savurat cu ochii închiși și cu zâmbetul pe buze

Conceptul de „a mânca cu ochii” reprezintă o tendință în plină ascensiune în rândul consumatorilor, unde aspectul vizual devine la fel de important precum gustul și textura.

Așadar, te invităm să parcurgi ultimele noastre retete din domeniul panificației și să le savurezi, nu doar degustându-le, dar și cu privirea. A mânca cu ochii închiși și a simți fiecare nuanță a acestei experiențe vizuale și gastronomice este o călătorie ce merită explorată.

Alătură-te tradiției, creează-ți viitorul

Puratos îi încurajează pe toți cei pasionați de panificație să se alăture tradiției și să-și construiască propriul viitor în acest domeniu fascinant. Cu o expertiză influențată de 250 de generații de brutari, explorăm și păstrăm moștenirea pâinii într-o inovatoare Bibliotecă de Maiele, menținând autenticitatea și evoluând în același timp.

Indiferent de ceea ce căutați astăzi în lumea panificației - fie că sunt cereale infuzate în maia, cereale germinate, amestecuri de cereale și semințe sau decoruri creative - avem soluții adaptate pentru voi.

Pentru a explora opțiunile noastre și pentru orice întrebări sau solicitări, vă invităm să ne lăsați un mesaj. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele în arta panificației!