Puratos Moldova își consolidează poziția de lider pe piața locală, după ce anul 2022 a fost un an al provocărilor continue

17 ian. 2023

Noutăți
Blog
Opinii ale consumatorilor

Puratos Moldova, parte a grupului Puratos, ce activează în domeniul materiilor prime pentru panificație, patiserie și ciocolaterie, încheie anul 2022 cu rezultate pozitive și își menține poziția de lider în piață, în ciuda unui an plin de provocări. Citiți mai departe ce a însemnat anul 2022 pentru noi și care sunt principalele puncte bifate în agenda companiei.

Chefs' Corner Technical Advisor Ymke Buelens Cyril Herve HervÈ TA customers

Desfășurarea activității fără mari dificultăți, un must-have pentru clienții noștri
 

După 3 ani de pandemie, când lucrurile păreau că încep să-și urmeze cursul firesc, asistăm la o situație ale cărei repercusiuni nu întârzie să apară. Conflictul militar din țara învecinată impactează afacerea noastră și astfel apar situații greu de gestionat. Cu toate acestea nu a fost loc de resemnare și am ales să ne unim forțele cu clienții noștri, să găsim soluții durabile și să susținem economia locală pentru o recuperare rapidă.

„Peste noapte au fost sistate mare parte din contractele pentru materii prime cu furnizorii din Ucraina și Rusia. Apoi a urmat o perioadă de creștere a prețurilor pentru toate materiile prime și servicii pe care a trebuit să le transpunem în piața. Cu toate astea, am reușit să stăm în picioare, ne-am păstrat direcția și ne-am atins indicatorii de performanță. Dar, cea mai importantă realizare, consider că a fost deservirea clienților noștri la timp și fără întreruperi ceea ce le-a permis să-și desfășoare activitatea fără mari dificultăți. Toate acestea au fost posibile datorită echipei noastre puternice și unite dar și a susținerii grupului Puratos din care facem parte.”

Iurie Perciun - Director General Puratos Moldova și Puratos Georgia

Produse noi cu impact pozitiv atât pentru planetă cât și pentru consumatori

Este cunoscut faptul că, la Puratos, suntem un sprijin real pentru clienții noștri: brutari, cofetari și ciocolatieri. Însă, atunci când avem în vedere comercializarea produselor noastre, luăm în considerare întreg circuitul pe care produsele noastre îl parcurg, de la momentul în care produsul pleacă din fabrică și până la momentul când acesta ajunge la consumatorul final, ne dorim ca impactul lui să fie unul pozitiv.

Gama produselor Cacao-Trace, produse premium cu o poveste sustenabilă în spate

Am adus ca noutate, în 2022, gama de produse de ciocolată cu pudră de cacao sustenabilă din cadrul programului Cacao-Trace.

“Sunt foarte mândru că, în pofida dificultăților întâmpinate, am reușit să lansăm această gamă de produse cu care reconfirmăm angajamentul nostru față de un viitor sustenabil al industriei de ciocolată. Ținem foarte mult la aprovizionarea sustenabilă și la beneficiile pe care aceasta o aduce: un gust superior și o creștere a valorii pentru toți, de la fermieri – pentru un nivel de trai mai bun, până la consumatorul final – pentru un gust superior.”

Iurie Perciun - Director General Puratos Moldova și Puratos Georgia

Gama PatisFrance, îmbrățișată cu entuziasm de clienții noștri

O altă lansare a anului 2022, nota de vârf care surprinde și inspiră, este colecția produselor PatisFrance, considerată cireașa de pe tort a anului. Pe lângă calitatea superioară a ingredientelor fabricate în Franța, această gamă duce întreaga industrie de cofetărie și patiserie la un alt nivel: concepte de cofetărie franțuzească ce corespund celor mai exigente cerințe ale consumatorului final.

Gama PatisFrance este îmbrățișată cu entuziasm de clienții noștri care sunt în căutare de diferențiere și care își doresc dezvoltarea de produse de cea mai înaltă calitate. Astfel, noi nu putem decât să fim mândri să descoperim produse inovative în vitrinele magazinelor lor.

Iurie Perciun - Director General Puratos Moldova și Puratos Georgia

Inspiră-te din rețetele noastre

Inspiră-te din rețetele noastre

Atunci când gustul face diferența, bazați-vă pe PatisFrance pentru a duce cofetăria la alt nivel.

Comandă produsele noastre premium PatisFrance

Comandă produsele noastre premium PatisFrance

Pasiunea pentru patiserie ne-a adus pe toţi împreună spre o misiune nobilă faţă de clienţii noştri, aceea de a rămâne memorabili. Vrem să cucerim toate simţurile, să transmitem emoţii şi să surprindem prin gust şi textură. Hai și tu alături de noi.

Produsele Cacao-Trace

Produsele Cacao-Trace

Alege pentru afacerea ta produse din gama Cacao-Trace, produse de înaltă calitate, care pe lângă gustul și textura excelente, vin cu o poveste sustenabilă în spate.

O investiție de aproximativ 1 milion Euro

Un capitol important în acest an au fost și investițiile. Aproximativ un million de Euro au fost folosiți pentru mărirea capacității de producere a glazurilor de ciocolată, pentru sporirea capacității de cercetare și dezvoltare, pentru producerea energiei electrice cu panouri fotovoltaice și pentru vase de stocare a materiilor prime sub formă lichidă, ceea ce ne va îmbunătăți considerabil puterea de cumparare. Vor urma și de alte investiții, în următorii ani, ce vor acoperi sectoarele: calitate, capabilități și capacitățile de producere.

Anul 2022 aduce rezultate excelente și suntem recunoscători fiecărui client în parte că a fost alături de noi: numărul de kilograme vândute este cu 2% în creștere, vânzările s-au majorat cu 33% față de anul anterior iar profitul operațional, EBITDA înregistrează o cotă de creștere de +31.4% comparativ cu anul 2021.

Sunt 20 de ani de când grupul Puratos deschidea porțile unei noi filiale în Republica Moldova și putem spune cu mândrie și fermitate că am trecut cu succes testul timpului. Suntem lideri în producția de materii prime inovative, cu expertiză în aplicații finite pentru industria de panificație, patiserie și ciocolaterie și ne asumăm acest rol cu foarte mare responsabilitate. În tot acest timp am adoptat modele de business holistice care sunt responsabile, respectuoase și echilibrate. În acest sens, noi tindem să ajungem o companie cu zero emisii de CO2 și să lucrăm în armonie cu comunitățile din care facem parte. Asigurăm venituri sigure și stabile fermierilor, investim în educația angajaților noștri dar și în educația generațiilor viitoare de brutari și cofetari. Inovațiile în alimentație sunt energie pentru bine și de aceea noi depunem eforturi constante să creștem impactul pozitiv asupra inovațiilor din industria alimentară care promovează sănătatea și starea de bine și care mișcă afacerile, clienții, oamenii și planetă înainte.

Citește mai mult